Rosberg přiznává: F-kanál na našem voze nefunguje

Rosberg, Nico | foto: Bridgestone

ZE ZÁKULISÍ MERCEDESU; Po neděli bylo v garáži Mercedesu tolik radosti a slávy, jakou očití svědkové nepamatují od vítězství Brawnu GP v loňském šampionátu. Rosberg však po závodě přiznal, jaký problém jejich vůz trápí.

Radost po skončení Velké ceny Británie byla pochopitelná. Ross Brawn v pátek vypadal docela odevzdaně: hovořil o potřebě konsolidace jejich týmu a o možnosti přesunutí větší části zdrojů k budoucímu autu. Po katastrofálním víkendu ve Valencii se tým mohl opět radovat ze slušného výsledku: Rosberg na pódiu, horší Schumacher také na bodech.

Brawn během oslav přihodil pár zajímavostí z loňského roku, kdy se snažil najít pro tým Brawn GP seriózního kupce. Loni byl údajně velmi blízko dohody s Tony Fernandesem a jeho malajskými sponzory, kteří letos oživili Lotus a dělají na nováčka hezké pokroky.

Nico kromě radosti po víkendu ale také odhalil, že se jim nedaří přinutit jejich F-kanál k efektivnímu fungování. Drobné přínosy tam stále jsou, ovšem za dlouhou dobu od jeho nasazení se týmu nedaří přimět ho k lepšímu fungování.

Nejsem sice odborník na aerodynamiku, ale už od prvního pohledu mi bylo zřejmé, že otvory na horní náběhové straně zadního křídla se zahnutou trubkou v jeho středu a bez žraločí ploutve nad motorem nemohou fungovat tak dobře jako sofistikovaný systém McLarenu, jehož vysokotlaký vstup vzduchu se nachází v horní části nosu před kokpitem.


Zadní křídlo Mercedesu W01

Těším se do Hockenheimu, protože uděláme další pokroky, jelikož velké věci jako F-kanál na našem voze stále správně nefungují. Jakmile se nám je podaří zprovoznit, bude to další velký krok vpřed," prohlásil Rosberg doslova.

Velká cena Německa bude ještě důležitější pro jeho mnohem slavnějšího kolegu, který se kvůli stále se nedostavujícím výsledkům dostává pod čím dále větší tlak.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy