"Hamiltona bych do Ferrari nebral, talentem je Leclerc," říká Binotto

Dočká se Lewis Hamilton u Ferrari kýženého 8. titulu? | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mattia Binotto se do Formule 1 vrací jako šéf Audi, které přebírá Sauber. Debut se svým monopostem chytají v roce 2026. Nyní se rozpovídal o tom, kolik práce je čeká a jak vnímá současnou situaci u Ferrari, které v minulosti vedl.

Scuderii měl na starosti v sezónách 2019 - 2022, po menší přestávce se rozhodl vrátit do F1 a pomoci se závodním projektem automobilce Audi, kde nahradil Andrease Seidla.

"Závodění mi chyběl, chyběl mi koncept týmu. Souhlasil jsem s návratem, protože začínám se zcela prázdným papírem. To je kouzlo té výzvy," vysvětluje své rozhodnutí Binotto. Půjde o velký milník nejen pro Audi, ale i pro mateřský koncern Volkswagen.

V čem se liší stáj v Hinwilu od té v Maranellu? "Ve všem je obrovský rozdíl: od velikosti po nástroje. Hodně věcí je se však podobá mým začátkům u Ferrari v roce 1995. Jde o společnost, kde musí být všechno vybudováno nebo přestavěno," odpovídá 54letý Švýcar.

Mattia Binotto s piloty Ferrari: Carlosem Sainzem (vlevo) a s Charlesem Leclercem | foto: Scuderia Ferrari

Na dotaz, jak vnímá obměnu jezdeckého složení u Ferrari, kam od příštího roku zamíří Lewis Hamilton z Mercedesu, uvádí: "Ne, já bych ho do Ferrari nebral."

Scuderia již podle něj učinila závazek, pokud jde o piloty: "Leclerc je talentem a myslím si, že je tím, kdo si v určitém smyslu zaslouží doprovod k cíli," podotýká Binotto.

Jeho Audi bude chvíli trvat, než se v F1 stane konkurenceschopným týmem: podle něj k tomu dojde až v roce 2030. Očekává, že letos si pro titul dokráčí Max Verstappen v McLaren vnímá jako silného kandidáta na konstruktérský titul. K tomu podle Binotta pomohla přísnější rozpočtová omezení v F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy