"Obrovská ztráta pro F1." Mistr světa reaguje na překvapivý odchod Steinera

Günther Steiner dlouho vedl tým Haas F1 | foto: Haas F1 Team

Günther Steiner tento týden šokoval svým odchodem z Haasu. Bývalý mistr světa Damon Hill to označuje za obrovskou ztrátu pro Formuli 1.

Americká stáj ve středu oznámila, že Steiner letos nebude pokračovat ve své dlouholeté roli šéfa týmu, do kterého nastoupil v roce 2016. Majitel Gene Haas se rozhodl přikročit k velkým změnám po náročných sezónách, v nichž se ocitli na dně tabulky. Na jeho post jmenoval šéfinženýra Ajaa Komatsu.

"Rád bych vyjádřil své poděkování Güntherovi Steinerovi za veškerou jeho tvrdou práci v posledním desetiletí a popřál mu vše nejlepší do budoucnosti. Při postupu naší organizace kupředu bylo jasné, že musíme zlepšit naše výkony na dráze. Ve jmenování Ajaa Komatsu šéfem týmu máme v zásadě inženýrství v srdci našeho managementu," vysvětloval Gene Haas.

Steiner si  během svého působení v padoku získal velkou popularitu mezi fanoušky díky své upřímnosti a také díky dokumentární sérii Drive to Survive, kterou odvysílala společnost Netflix.

Haas skončil v loňském šampionátu F1 s 12 body poslední | foto: Haas F1 Team

"Günther se stal celebritou díky seriálu Netflixu a jeho natáčení v zákulisí. Je obrovskou osobností, velmi rozhodnou, sebevědomou a jistou tím, co říká. Možná je to součástí mixu," popisuje Hill.

"Chce vítězit. neznám skutečné důvody jeho odchodu, ale jde o obrovskou ztrátu pro sport, protože ho fanoušci měli rádi. Přitahoval lidi, byl otevřený, nicméně nezískal výsledky, které si Gene Haas přál," hodnotí dále bývalý mistr světa F1.

"Günther byl jedním z mozků, které daly celou věc dohromady, Gene byl v podstatě investor. Mohli byste říci, že šlo o jeho tým, ale nevlastnil ho. Získal si spoustu pozornosti, která ho možná rozptylovala.

Hovořilo se o jeho TV sérii, která se plánovala, a to bylo zřejmě pro některé lidi příliš. Pro šéfa týmu musí být hlavní prací a předmětem soustředění to, co děláte. Ale nebyla to jeho chyba, že byl populární a stal se celebritou," domnívá se Hill.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy