Red Bull bude dostižen, věří šéf Haasu

Max Verstappen s Red Bullem RB19 v GP Austrálie 2023 | foto: Red Bull Content Pool

Soupeři Red Bull brzy dostihnou, jeho náskok se podle šéfa Haasu Günthera Steinera kvůli penalizaci dále už rozhodně nebude zvětšovat.

Rakouská stáj po zisku titulu v loňské sezóně pokračuje také letos v dominantních výkonech, když ovládla první tři letošní závody a na čele šampionátu konstruktérů má se 123 body výrazný náskok 58 bodů před druhým Aston Martinem.

Podle Steinera se nicméně jeho nadvláda bude postupně vytrácet: "Red Bull má momentálně výhodu, ale neřekl bych, že si ji udrží příštích 20 závodů - nebyl bych si tím jistý, protože všichni se dotahují a snad brzy přijdeme nato, jak Red Bull přišel ke svému náskoku a okopírujeme to nebo uděláme něco podobného."

"Všichni budou tvrdě pracovat a navíc nesmíte zapomenout, že Red Bull loni dostal penalizaci, takže letos během zimy mohli vyvíjet méně. Teoreticky tedy se už nemůžou o moc vzdálit," pokračuje šéf Haasu okupujícího se sedmi body sedmou příčku mezi týmy.

Soupeři podle Steinera budou kopírovat úspěšný Red Bull | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

"Uvidíme, každopádně odvedli fantastickou práci a proto nemůžete za to obviňovat pravidla, protože když někdo odvede lepší práci než všichni ostatní, pak by měl získat výhodu," domnívá se dále Steiner, jenž společně s Christianem Hornerem vedl Red Bull během jeho počátků v F1, kdy bývalý majitel Dietrich Mateschitz odkoupil stáj Jaguar.

V Milton Keynes věří v sílu svého technického týmy a v to, že si navzdory zmíněnému trestu či ztrátě šéfa Aerodynamiky Dana Fallowse, který přešel k Aston Martinu, udrží svůj náskok a získají další titul.

"V historii se u nás zaměstnanci moc neměnili a je skvělé, že dáváme talentům příležitost se rozvíjet a dosahovat skvělé věci. Jsem rád, že Dan odvádí dobrou práci, ale jeho odchod dal šanci dalším inženýrům. Tým, který máme, je nyní ještě silnější než ten, který jsme měli před 2 roky. Vždy se díváme dovnitř a kupředu," popisuje šéf Red Bullu Christian Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy