Letos bez titulu, uvědomují si v Mercedesu. Za jak dlouho stáhnou ztrátu?

George Russell v závodě v Saúdské Arábii | foto: Mercedes AMG F1 Team

Vstup do letošní sezony Mercedesu nevyšel. Německý tým ztrácí a na atak mistrovských titulů to nevypadá. Stejně mluví i šéf stáje Toto Wolff.

Třebaže se od Mercedesu letos čekalo hodně, Černé šípy výrazně ztrácí. A náprava? Ta je v nedohlednu. Red Bull i Aston Martin mají momentálně rychlejší vozy, což je něco, čeho si je Mercedes dobře vědom. 

„Letos o titul bojovat nebudeme. Chceme však dobře vyvíjet a postupně se Red Bullu přiblížit. Loni se nám to povedlo. Začínali jsme s autem, které bylo pomalé a které poskakovalo, přesto jsme významnou část ztráty stáhli a nakonec dokázali vyhrát Grand Prix. Myslím, že letos se nám může podařit něco podobného," věří Toto Wolff.

Myslím, že se na Red Bull dotáhneme za šest až dvanáct měsíců. Je to čas, který jsme na tom strávili i loni. Potřebujeme vyvíjet dvakrát rychleji než oni a zlepšit náš koncept. Pak jsem si jistý, že jejich náskok stáhneme. Ale jak říkám... Nebude to hned. Je třeba, abychom náš čas v aerodynamickém tunelu využili hospodárně a přišli s dobrými vylepšeními. Poté můžeme začít ztrátu na Red Bull pomalu stahovat," dodává Toto Wolff. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy