Sainz očekává, že jeho Ferrari bude v Džiddě konkurenceschopnější. Ze stejného důvodu jako Mercedes

Carlos Sainz s Ferrari SF-23 během předsezónních testů v Bahrajnu | foto: Scuderia Ferrari

Carlos Sainz věří, že o nadcházejícím víkendu předvedou lepší výkon než během úvodního závodu sezóny v Bahrajnu. Pomůže jim novější, jemnější asfalt s nižšími nároky na opotřebení pneumatik k tomu, aby mohli soupeřit s Red Bullem?

V první velké ceně letošního ročníku Ferrari zklamalo - Charles Leclerc musel odstoupit po elektronické závadě pohonné jednotky a Carlos Sainz postrádal rychlost, když musel hodně šetřit pneumatiky. Sáchír má jeden z nejstarších asfaltů - od roku 2004 se asfalt neobnovoval, proto patří z pohled obutí k nejnáročnější.

A jemnější povrch tento víkend naplňuje španělského pilota optimismem: "Věřím, že můžeme být v závodě konkurenceschopnější, protože asfalt nám umožní na to více tlačit, dochází tam k nižší degradaci. S těmito vozy máme jen jeden vzorek, tím je Bahrajn."

"S těmito auty jsme jezdili sedm dní a je jasné, v čem náš problém v Bahrajnu spočíval. Uvidíme, co bude problémem v Džiddě na jiném asfaltu, tam jste nicméně o něco více omezeni také předními pneumatikami. Možná nám to pomůže, možná na tom budeme stejně. Nevíme, ale chci být pozitivní," pokračuje Sainz.

Ferrari i Mercedes věří, že budou tento víkend v Džiddě rychlejší | foto: Pirelli

Podle něj se Ferrari proti loňsku zlepšilo ve třech klíčových oblastech: "Rychlost na rovinkách, starty a zastávky v boxech," vyjmenovává 28letý rodák z Madridu. Scuderia opravdu dosahovala vyšších maximálních rychlostí, proti Red Bullu však ztrácela v brzdových zónách a na výjezdu ze zatáček.

"Zlepšili jsme se proti loňsku v těchto oblastech, nejsme horší - zlepšili jsme se ve dvou nebo třech bodech," opakuje Sainz. Proč jsou tedy stále za svým rakouským soupeřem? "Slabina v podobě degradace pneumatik a Red Bull je rychlejší než na konci loňského roku," odpovídá.

Podobné důvody k optimismu panují u Mercedesu: "Sáchír je okruhem, kde vás velmi omezují zadní pneumatiky, má velmi drsný asfalt, a to je zřejmě největší slabinou našeho vozu. Kvůli tomu to bude v Saúdské Arábii možná lepší. Rozhodně si myslím, že když budou omezením přední část, tak budeme mnohem rychlejší," sděluje šéf Toto Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy