Button chválí matadory. A Verstappen? Nebude to mít jednoduché!

Jenson Button při tréninku v Monaku | foto: Honda Racing F1

Sezona 2023 má za sebou první závod. V Bahrajnu dominoval Red Bull s Maxem Verstappenem a podle mnohých budou mít takový průběh i další závody. Jsou ale i tací, kteří si to nutně nemyslí.

Mezi takové patří například Jenson Button. Mistr světa z roku 2009 varuje před ukvapenými závěry. Podle něj až další závody ukážou, jaké je skutečné rozložení sil ve startovním poli. „Hodně lidí říká, že to bude pro Maxe lehké mistrovství, ale jak to můžou říct? Testovali a závodili jsme zatím jen na jedné trati. Na takové závěry je brzo," myslí si Brit.

Uznává však, že bahrajnské představení Verstappena a Red Bullu mělo rysy dominance. „Z pohledu Maxe to v Bahrajnu vypadalo celkem lehce. Jel si svou ligu, ale dění za ním mělo grády. Mě osobně závod dost bavil," líčí Button

Max Verstappen v závodě v Bahrajnu (Sakhir) | foto: Red Bull Content Pool

Bývalý pilot McLarenu nebo Brawn GP si pochvaluje zejména souboj Lewise Hamiltona s Fernandem Alonsem. „Byl to exkluzivní souboj! Strašně se mi líbil. Oba ukázali,. že pořád umí. Bylo to tvrdé, nekompromisní, ale zároveň férové a kontrolované," nešetří Button chválou na adresu dvou matadorů ve startovním poli F1. 

A kdy budeme podle Buttona moudřejší ohledně formy jednotlivých týmů? „Saúdská Arábie je rychlý okruh, tam budeme vědět víc. A hlavně poté se začátkem závodů v Evropě. V Evropě vždycky začíná šampionát jakoby od nuly. Pro Maxe to určitě nebude procházka růžovou zahradou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy