Mercedes se vrací k černé, ukazuje nový vůz W14 - složí s ním reparát a naváže na mistrovskou éru? + FOTO

Mercedes W14 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes je devátým týmem v pořadí, který odhalil svůj monopost pro sezónu 2023. Po loňském propadáku by se chtěl vrátit tam, kde se nacházel v předchozích letech, kdy kraloval Formuli 1.

V zákulisí jsou připraveni všichni členové tým včetně šéfa Tota Wolffa a závodních pilotů Lewise Hamiltona, Georgea Russella a rezervního jezdce Micka Schumachera.

Mercedes se vrátil k černé barvě, což je dáno i snahou snížit hmotnost, ale zůstává u konceptu ultra-úzkých bočnic, byť jsou o něco širší i delší než u předchozího auta. Základní koncept W13 byl tedy zachován, tým se nyní zaměřil na klíčové výkonnosti oblasti.

Podle Wolffa se snažili "přijít na to, jak ušetřit každičký gram," W14 podle něj bude "dostatečně konkurenceschopný na to, aby bojoval na samotné špici startovního pole...  Naše naděje a očekávání vždy odpovídají boji o titul. Naši soupeři byli minulý rok ale velmi silní, máme co dohánět."

Lewis Hamilton k tomu říká: "Jsem součástí tohoto týmu už více než deset let a úsilí všech mě nepřestává udivovat. Je to pro mě inspirující, jak pilně a vášnivě všichni lidé přistupují ke své práci."

Jeho týmový kolega Russell komentuje vzhled nového auta: "Esteticky vypadá skvěle. Je odvážné, agresivní a vyčnívá." I on oceňuje práci svého týmu: "Neuvěřitelně na mě zapůsobilo, jak vyvíjel auto během loňské sezóny. Během roku 2022 jsme se zlepšovali a moc se těšíme, jak se tento pokrok projeví po zimě."



FOTOGALERIE:


Technické specifikace vozu W14

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 50 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy