Sainz chce lepší vstup do sezony: Loni jsem měl jiná očekávání, říká

Carlos Sainz v závodě v Mexiku | foto: Pirelli

Carlos Sainz měl před sezonou 2022 velká očekávání. Ta se mu ale nepodařila naplnit, čehož si je rodák z Madridu dobře vědom. I proto chce být na startu nového ročníku připravenější.

Ostatně Sainzovi nevyšel zejména start sezony 2022. Španěl nestačil rychlostně, navíc předvedl několik zbytečných chyb, které stály body jak jeho, tak i Ferrari. Není se tak co divit, že byl Sainz brzy pasován do role týmové dvojky, ačkoliv Mattia Binotto tuhle skutečnost nikdy veřejně nepřiznal.

S uplynulou sezonou nejsem spokojený. Lišila se od mých očekávání. Naopak Charles byl většinu času extrémně rychlý, díky čemuž mi ukazoval limity vozu," popisuje Sainz, který se v druhé polovině ročníku přece jen zlepšil a napravil tak alespoň částečně svou reputaci.

Carlos Sainz a Charles Leclerc po závodě v Singapuru | foto: Scuderia Ferrari

Sainz exceloval zejména v Silvestrone, kde po heroickém výkonu získal své první vítězství ve Formuli 1. „Silverstone bylo speciální, jedinečný zážitek. Moje první vítězství ve Formuli 1, navíc s Ferrari. Nikdy na tenhle moment nezapomenu. Myslím si ale, že v Brazílii a USA jsem podal lepší výkon," přemýšlí někdejší pilot McLarenu nebo Renaultu.

A dodává: „Věřím, že rok 2023 začneme dobře, lépe než rok 2022. Věřím našemu týmu i sobě.. Z loňska jsme se poučili, navíc máme vše potřebné k tomu, abychom udělali další krok směrem dopředu. Je ale jasné, že konkurence bude tvrdá," uvědomuje si Sainz.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy