Ferrari dostalo Leclerca pod tlak, myslí si Villeneuve. Kde se šampionát zlomil?

Max Verstappen a Charles Leclerc v deštivém závodě v Japonsku | foto: Red Bull Content Pool

V začátku sezony to vypadalo na zajímavý šampionát. Zdálo se, že Ferrari by konečně mohlo oslavit mistrovský titul, jenže to se nestane. Nad důvody, proč tomu tak je se zamýšlí Jacques Villeneuve.

Mistr světa z roku 1997 je toho názoru, že Ferrari chyběl perfekcionismus, přičemž právě ten potřebujete, pokud chcete ve Formuli 1 uspět. Red Bull a Max Verstappen sice dva z úvodních tří závodů sezony 2022 nedokončili, pak už ovšem působili jako dobře namazaný stroj. A hlavně bezchybný.

„Když pomineme první tři závody, byl Red Bull prakticky bezchybný. Ferrari se po nich naopak sesypalo jako domeček z karet, což zvýšilo tlak na Leclerca. I on poté začal dělat chyby. Je ale otázkou, jestli by je kupil i tehdy, pokud by ho tým podržel. Klíčový moment pro šampionát poté nastal ve Francii," zamýšlí se Villeneuve.

Max Verstappen a Charles Leclerc v závodě v Miami | foto: Red Bull Content Pool

Někdejší jezdec Williamsu, BAR či BMW vidí rozdíl také ve schopnosti vyvíjet monopost. Zatímco na počátku ročníku na tom byli Ferrari s Red Bullem dost podobně, v jeho druhé polovině už měli rudí býci navrch. Výrazně. „Mohlo to vypadat snadně, ale nebylo tomu tak. Red Bull udělal se svým vozem velký progres. Hlavní rozdíl je podle mě ve schopnosti zacházet s pneumatikami. Tady má Red Bull nejen nad Ferrari náskok."

Mistrovský titul pro letošní rok už sice má svého majitele, ovšem i tak je Kanaďan spokojený. Diváci se podle něj nenudí. „Jasně, loňský rok byl speciální, protože se bojovalo do úplně posledního závodu, ale letos taky vidíme dobrý šampionát a zajímavé bitvy. F1 nabízí kvalitní show, což je hlavní," dodává Jacques Villeneuve.  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy