Albon je po operaci už v pořádku, v Singapuru místo De Vriesovi neuvolní + VIDEO

Alexander Albon s Williamsem FW44 | foto: Williams F1 Team

Alex Albon hlásí, že se již zotavil z operace a je připraven nastoupit do Velké ceny Singapuru poté, co jej před 3 týdny v Monze výborně zastoupil pilot Mercedesu Nyck de Vries.

V prohlášení Williamsu thajský pilot uvádí, že se zotavil z operace slepého střeva a následných komplikací, kvůli nimž skončil v Itálii na jednotce intenzivní péče, protože mu selhávalo dýchání.

Stáj z Grove místo něj narychlo nasadil De Vriese, který s vozem FW44 překvapivě vybojoval dva body a zastínil závodního pilota Nicholase Latifiho, s nímž se tým i přes jeho finanční příspěvky kvůli neuspokojivým výkonům po sezóně rozloučí.

"Nejprve bych chtěl všem poděkovat za jejich zprávy a podporu během víkendu v Itálii. Má příprava na Singapur byla trochu odlišnější než obvykle, ale cítím se dobře. Udělal jsem všechno možné, abych byl připraven na jeden z fyzicky nejnáročnějších závodů v kalendáři," říká Albon.

"Nepodceňuji to, o jak velkou výzvu půjde, ale těším se, až v pátek vyrazím na trať a budu zpět za volantem. Jde o skvělý okruh, který je nejblíže mému domovu v Thajsku, takže jsem opravdu nadšený z toho, že tady můžu být a vidět fanoušky, kteří se objevili," popisuje uzdravený pilot Williamsu.

De Vries je rovněž s týmem a je připraven zaskočit, pokud by návrat Albona nešel tak hladce, jak si představuje. Williams nicméně neočekává, že bude v ulicích asijského velkoměsta tak konkurenceschopný, jako byl v rychlé Monze.

"Jako tým jsme si užili závěr evropské sezóny. Vůz FW44 ve Spa a v Monze fungoval dobře a Nyck de Vries prokázal, že je velmi schopným náhradníkem za Alexe, za kterého nastoupil na poslední chvíli," uvádí šéf výkonnosti Dave Robson.

"Nyní se soustředíme na Singapur, kde očekáváme náročnější víkend. Víme však také, že městský okruh jako Singapur může nabídnout příležitosti pro to, abychom dosáhli dobrý výsledek. Zaměříme se na to, abychom z takových šancí vytěžili maximum," slibuje Robson.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy