Rok volna? Uvažoval bych o něm, když mě nakonec posune dopředu, říká Ricciardo

Daniel Ricciardo a jeho přilba před závodem na Monze | foto: McLaren

Budoucnost Daniela Ricciarda je nahnutá. Zkušený Australan přiznává, že ve hře je varianta s nuceným volnem od Formule 1.

Přitom rodák z Perthu přicházel před dvěma lety do McLarenu jakožto velká posila. Měl se stát klíčovým prvkem, který povede britskou stáj na cestě vzhůru. Omyl. Ricciardo byl poražen Norrisem a jeho pracně vybudované renomé utrpělo. Daniel sice ještě může skončit u Haasu, Williamsu, Alfy Romeo nebo Alpine, ale všechny tyto varianty se zdají být málo pravděpodobnými.

Abych byl upřímný, tak nevím, jak to se mnou příští rok bude. Smlouvu každopádně nikde nemám. Ale věřím, že se to ještě může podařit. Pořád věřím, že ve F1 mohu zůstat. Mým cílem pořád je být na roštu. Chci se i nadále poměřovat s těmi nejlepšími," praví Ricciardo.

A zároveň dodává: „Není to o tom, že bych příští rok nutně musel být na roštu. Neupínám se k tomu ve stylu všechno nebo nic. Prostě počkáme a uvidíme, jak všechno dopadne. Řeším také své možnosti pro rok 2024. Takže pokud bych měl udělat jeden krok vzad, abych poté mohl udělat dva kroky dopředu," určitě bych o takové možnosti přemýšlel," uzavírá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy