Japonská stopa z F1 nezmizí. Cunoda potvrzen u AlphaTauri

Juki Cunoda na startu před závodem v Holandsku | foto: Red Bull Content Pool

Kompletní složení startovního roštu 2023 je zase o kousek blíže. AlphaTauri potvrdila setrvání Jukiho Cunody.

Všeobecně se takový krok očekával, třebaže Cunoda nepodává přesvědčivé výkony. Na začátku letošní sezony sice zajel pár dobrých závodů, ale poté opět upadl do slabého průměru. Ostatně jako celý tým. Na Cunodově straně je však značná podpora Hondy, která hrála v jeho setrvání ve Formuli 1 dost možná klíčovou roli.

A tak budeme moci peprné vysílačky temperamentního Japonce poslouchat i nadále. „Chtěl bych poděkovat Red Bullu, AlphaTauri i Hondě za to, že mi i nadále věří  a že budu moci ve Formuli 1 závodit i v sezoně 2023. Nejdříve se ale pokusíme získat co nejlepší výsledky ve zbytku letošního ročníku, ve kterém stále bojujeme s ostatními týmy ve středu pole." říká Cunoda.

Juki Cunoda v závodě na Monze | foto: Red Bull Content Pool

Spokojen s Cunodovým pokračováním je také šéf AlphaTauri Franz Tost, „V poslední době se zlepšil a tempo, které má ukazuje, že si své místo ve Formuli 1 zaslouží. Vždy říkám, že aby si jezdec na F1 zvykl, tak potřebuje tři sezony. Z tohoto důvodu jsem rád, že Juki dostane možnost ukázat svůj plný potenciál. Zároveň je evidentní, že Helmut Marko a jeho mládežnický program dokáží s těmito mladými talenty dobře pracovat."

Stále však není jasné, kdo bude závodit vedle Jukiho Cunody. Platnou smlouvu sice má Pierre Gasly, ale ten by mohl při splnění požadovaných podmínek zamířit k Alpine, jak dříve prozradil sám Helmut Marko. Gaslyho místo by poté mohl obsadit Nyck de Vries, který potvrdil, že je s AlphaTauri v kontaktu. Některé spekulace nicméně mluví také o Micku Schumacherovi. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy