"Nekopírujeme Red Bull. Soupeřům jsme vypálili rybník, vylepšení fungují," tvrdí šéf Aston Martinu

Lance Stroll v úvodním podniku sezóny v Melbourne | foto: Aston Martin

Aston Martin byl po nasazení nových bočnic kritizován za to, že okopíroval řešení Red Bullu, což jeho šéfa Mika Kracka rozladilo. I když se tým stále okupuje poslední příčky a na výsledcích to není moc vidět, tak nové díly podle něj fungují a vůz AMR22 se zlepšil.

Britská stáj přivezla rozsáhlejší balík vylepšení do Španělska. Upravené bočnice nápadně připomínaly Red Bull, její vedení však nařčení z nelegálního kopírování cizího duševního vlastnictví odmítlo, FIA v tomto žádný prohřešek neshledala.

"Letos jsme byli neprávem obvinění z kopírování," reaguje šéf týmu, který nedávno (ještě jako Racing Point) nechvalně proslul nelegálním kopírováním konkurenčního Mercedesu. Týmu za to byla v sezóně 2020 udělena vysoká pokuta (5 mil. Kč) a odečteny mistrovské body (15) - tehdy totiž nepoužil pouze fotografie, ale také CAD data soupeře.

Poté obrací pozornost na jejich řešení, které podle něj po letní přestávce okopírují soupeři: "Nové zadní křídlo, které jsme přivezl do Maďarska, podtrhuje naši schopnost inovovat a vypálit rybník konkurenci tím, že přijdeme s nápady, na které naši soupeři nepřišli."

Podlaha a nové bočnice Aston Martinu | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Poté Krack reaguje na výtku, že i přes nasazení mnoha novinek auto moc nezrychlilo a jeho piloti mají stále problémy s postupem z úvodních částí kvalifikací.

"Každý tým nasazuje vylepšení a u nás tomu není jinak. Auto jsme v první části sezóny hodně upravili, ale všechno je relativní. Lidé předpokládají, že vylepšení nefungují, protože jsme se neposunuli v soutěžní pořadí. Ale vylepšení fungují!" ujišťuje šéf Aston Martinu.

"Jen ne dostatečně na to, abychom dostihli ostatní. Zastírá to množství práce, které jsme tomu v továrně a na trati věnovali, abychom je nasadili na vůz. Lidé si neuvědomují, kolik úsilí je spojeno s návrhem a výrobou těchto dílů a s vysokou intenzitou práce, kterou děláme," vysvětluje Krack.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy