Ferrari prozradilo, jakého mladíka posadí do vozu během pátečních tréninků

Robert Shwartzman, Callum Ilott a Mick Schumacher (vpravo) ve Fioranu | foto: Scuderia Ferrari

Týmy mají letos povinnost nasadit alespoň ve dvou pátečních trénincích do jednoho z obou vozů mladé jezdce. Ferrari oznámilo, že tuto příležitost dostane v rudém monopostu Robert Švarcman.

Velmi se těším, že budu moci řídit Ferrari během závodního víkendu. Je to splněný sen. Také mě zajímá ověření naší korelační práce na simulátoru. V této oblasti jsme s inženýry odvedli spoustu práce, aby se virtuální vůz co nejvíc přiblížil realitě. Jsem vzrušený, že výsledky naší práce uvidím a ucítím přímo na závodní dráze," říká  Švarcman, který nyní pracuje na simulátoru Ferrari.

To je jeho hlavní pracovní náplň, neboť Scuderia spustila zbrusu nový simulátor. Z tohoto pohledu se Švarcman rozhodně nenudí. Ještě loni závodil ve Formuli 2, kde v bitvě o titul prohrál s Oscarem Piastrim. O rok dříve byl nad jeho síly Mick Schumacher. 

Bočnice Ferrari F1-75 | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Není bez zajímavosti, že Švarcman závodí s izraelskou licencí. „Vždy jsem měl izraelský pas. Když se napětí mezi Ruskem a Ukrajinou zvýšilo, požádal jsem o izraelskou závodní licenci," popisuje. Ještě však není jasné, do kterých pátečních tréninků talentovaný mladík nastoupí.

„Robert u nás absolvuje páteční tréninky. Ještě jsme se nerozhodli, kde k tomu dojde, ale patrně se tak nestane na tratích po vzoru Singapuru, kde jezdci potřebují co nejvíce odjetých kilometrů," líčí sportovní ředitel Ferrari Laurent Mekies. Na závěr dodejme, že některé týmy už letos příležitost svým mladíkům nabídly. Za Red Bull jezdil v Barceloně Juri Vips, Mercedes ukázal na Nycka de Vriese.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy