Zmatky kolem Piastriho: Alpine ho oznámilo jako svého jezdce, ten to popírá

Zadní křídlo a výfuk Alpine | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Velmi zajímavá situace panuje u Alpine. Francouzi dnes oznámili, že za ně v sezoně 2023 bude závodit Oscar Piastri. Ten to ale popřel.

Piastri je členem jezdecké akademie Alpine. Stáj do něj investovala spoustu prostředků a teď doufá, že se jí začnou vracet. Australan je totiž vnímán za jeden z největších formulových talentů současnosti. Pravidelně sbíral tituly v nižších sériích, ten poslední si připsal loni, kdy coby nováček ovládl F2. Jenže místo ve Formuli 1 pro něj letos nezbylo. Za Alpine jezdí Fernando Alonso s Estebanem Oconem, Piastri se tak musel spokojit s rolí rezervního pilota.

Pro příští rok byl Piastri původně spojován s Williamsem, kde měl nahradit Nicholase Latifiho. Vše ale nabralo diametrálně dynamičtější spád poté, co Sebastian Vettel oznámil konec kariéry a jeho místo u Aston Martinu zaujal Fernando Alonso. V tu ránu totiž u Alpine vznikla volná sedačka, kterou  měl zaujmout právě Piastri.

Jeho angažování dnes Alpine také potvrdilo. Jenže v tiskové zprávě chybělo jakékoliv Piastriho vyjádření, přičemž klid byl i na Australanových sociálních sítích. Mimořádně nezvyklá situace. Jen dodejme, že Piastriho manažerem je další Australan Mark Webber, který se svého svěřence údajně snažil protlačit do McLarenu.

A dost možná uspěl. Oscar Piastri totiž v úterý večer prostřednictvím svých sociálních sítí vzkázal, že za Alpine jezdit nebude. Tým prý zveřejnil tiskovou zprávu bez jeho souhlasu, což bylo zásadní chybou. „Alpine dnes bez mého souhlasu vydalo tiskovou zprávu, že za ně budu v sezoně 2023 jezdit. Není to pravda. Smlouvu jsem nepodepsal a za Alpine jezdit nebudu," doslova napsal australský mladík.

Podle spekulací by tedy Piastri měl zamířít do McLarenu. S Alpine by mohl podepsat Daniel Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 112 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy