Hamilton ve Francii pojede svůj 300. závod, za nejsilnějšího soupeře v F1 vybral Alonsa. Ten reaguje

Fernando Alonso a Lewis Hamilton | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewise Hamiltona tento víkend v Paul Ricard čeká 300. velká cena jeho kariéry. Na včerejší tiskové konferenci za nejtěžšího soupeře v své kariéře ve Formuli 1 označil Fernanda Alonsa.

Brit má šestý nejvyšší počet startů v historii F1, ještě letos může překonat Michaela Schumachera a Jensona Buttona. Před svým milníkem tento víkend zavzpomínal na počátky své závodní kariéry v roce 2007 a na výborného prvního týmového kolegu.

"Těžko říct, kdo byl jednoznačně tím nejsilnějším soupeřem, protože pokaždé jste s s někým, jste v odlišné životní fázi. Vzpomínám si na úkol jezdit po boku Fernanda, když mi bylo 22 let," vypráví s odstupem času Hamilton.

"Byl jsem duševně tak mladý a samozřejmě v pohodě, pokud jde o schopnosti, ale postavit se někomu tak výbornému, jako je Fernando, s tím je spojený velký tlak. Řekl bych, že pokud jde o čistou rychlost, tak je Fernando tím nejtěžším soupeřem," určuje pilot Mercedesu.

"Svedli jsme spolu několik dobrý bitev. Přál bych si, aby jich bylo více. Snad bude pokračovat v závodění, takže se dalších v budoucnu ještě dočkáme," pokračuje 37letý pilot, jenž v sezóně 2013 po 6 letech u McLarenu přestoupil ke Stříbrným šípům.

Lewis Hamilton v souboji se svým týmovým kolegou Fernandem Alonsem v roce 2007 | foto: McLaren

Vztahy s Alonsem však byly velmi vypjaté: vše vyvrcholilo v kvalifikaci na GP Maďarska 2007, kdy Španěl zablokoval Lewis v boxech a šéf týmu Ron Dennis upřednostňující mladšího Hamiltona zuřil. Ve vypjatém období se k tomu přidala špionážní sága a Alonso se McLarenem v roce 2008 rozešel. Vrátil se po dvou letech strávených u Renaultu a pěti u Ferrari, to však stáj z Wokingu nebyla konkurenceschopná kvůli pohonné jednotce Hondy.

Reakce Alonsa
Co na Hamiltona říká Alonso? "Už v roce 2007 měl talent, pořád ho má, nyní navíc i zkušenosti. Je skvělým pilotem, legendou našeho sportu, takže to vždy bylo potěšením sdílet veškerý ten čas s ním."

"A tehdy si zřejmě nikdo nepomyslel, že dokáže vyhrát sedm titulů jako Michael [Schumacher]. Ta cesta byla úžasná. Tým, který všichni vybudovali za ta léta v Mercedesu, to bylo něco výjimečného. Gratuluji mu ke třem stovkám!" dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy