Poklona pro Péreze. V Austrálii byl na úrovni Verstappena, tvrdí Marko

Sergio Pérez se svou trofejí za druhé místo v závodě v Melbourne | foto: Red Bull Content Pool

Sergio Pérez krouží u Red Bullu druhou sezonu. Zatímco loni se Mexičan spíš trápil, letos je to v jeho podání úplně jiná písnička.

Zlepšených výkonů, které Pérez předvádí si všímá také odborný poradce Red Bullu Helmut Marko. Ten je znám kromě jiného tím, že své svěřence nikterak nešetří. Na druhou stranu pochvala od něj má svou váhu. A právě pochvalu si po závodě v Austrálii vysloužil od Marka Sergio Pérez.

Checo byl v Austrálii na výkonnostní úrovni Maxe. Odjel skvělý závod. Na startu sice ztratil pozici, protože Hamilton odstartoval bravurně, ale i tak si zaslouží pochvalu. Lewise navíc brzy zdolal a předváděl dobré tempo. S takovými výkony jsme spokojeni. Čekáme, že je bude předvádět i nadále," vyjádřil se na Pérezovu adresu Marko.

Sergio Pérez s DRS v závodě v Melbourne | foto: Red Bull Content Pool

Odborný poradce zároveň kvituje Sergiovu pracovitost. Koneckonců právě ta je dost možná dlouhodobě jeho největší zbraní. „Chce se zlepšovat. Pracuje na svých slabinách. V téhle sezoně se hodně zlepšil v kvalifikacích a v závodech je taky velmi dobrý," dodává Marko.

A má pravdu. Pérez si letos připsal první pole position kariéry, když ovládl kvalifikaci v Saúdské Arábii. V témže závodě měl nakročeno na pódium. Připravila ho o něj smůla s výjezdem safety caru. Obecně se předpokládá, že Mexičanovi sedly nové technické regule víc než Verstappenovi. Holanďan se s výrazně nedotáčivým monopostem prozatím trápí. Pérez tímto problémem netrpí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy