AlphaTauri odhaluje nový monopost AT03 + FOTO

AlphaTauri AT03 | foto: Scuderia AlphaTauri

Dceřiná stáj Red Bullu AlphaTauri (bývalé Toro Rosso) sídlící v italské Faenze dnes představila auto, se kterým bude letos závodit v seriálu Formule 1. Jak se vám líbí nové AT03?

Za volantem modrobílého vozu AlphaTauri se stejně jako loni posadí Pierre Gasly a Juki Cunoda. Poprvé se s ním svezou příští týden v Barceloně, kde 23. 2. začínají společné testy týmů F1.

"Letos doznaly kvůli novým pravidlům obrovskou změnu - vzhled a konstrukce jsou zcela odlišné, tým proto musel začínat s čistým listem papíru. Skutečnou výkonnost AT03 nepoznáme, dokud nevyrazíme na trať v předsezónních testech v Barceloně, ale zatím vypadá skvěle a já se moc těším na začátek této nové sezóny," prohlašuje Gasly.

"Fakt vypadá skvěle," přitakává Cunoda. "Samozřjemě jsme ještě neviděli skutečné auto na trati, ale nový tvar a design jsou skutečně cool. Mylsím si, že zbarvení mu opravdu sluší a doufám, že si všichni užívají prezentační video."

"Jsem nadšený, že můžeme konečně odahlit to, ajk bude vypadat naše auto pro rok 2022. Jde o zcela novou éru F1 a doufám, že tento balík bude vlemi silný po úspěšné loňské sezóně... Myslím, že se nám podařilo vytvořit něco velmi speciálního," popisuje šéf týmu Franz Tost.


FOTOGALERIE:


Technické specifikace vozu AlphaTauri AT03

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 73 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy