Nový Aston Martin AMR22 v akci v Silverstone + VIDEO

Lance Stroll poprvé projel Aston Martin AMR22 na okruhu v Silverstone | foto: Aston Martin

Přinášíme vás skutečné snímky nového monopostu pro sezónu 2022 ze závodního okruhu. Aston Martin vytáhl své čerstvě představené AMR22 na sluncem rozehřátý Silverstone.

Tato slavná historická trať hostila svůj první závod F1 již před 72 lety. Tento týden se pro ní jako vůbec první prohnal vůz AMR22 postavený podle nových technický pravidel.

"Chtěli jsme absolvovat prvotní test co nejdříve, abychom zkontrolovali všechny systémy na voze a získali nějaký čas mezi tímto testem a testy v Barceloně," vysvětluje technický ředitel Andrew Green.

"Protože toto auto je zcela nové, vůbec nic nebylo přeneseno a předsezónní testován je opravdu krátké a druhé testování je tak krátce před prvním závodem, bylo by to téměř nemožné zareagovat," vysvětluje Green, proč Aston Martin neváhal a hned po představení vyrazil na okruh.

"Proto jsme si mysleli, že to bude dobré absolvovat prvotní test ještě před prvním testováním, abychom mezi tím měli nějaký prostor. Proto jsme datum prvotního testu stanovili tak brzy. A mělo to zkrátka smysl představit auto den před tím - bylo v podstatě připravené," vysvětluje smýšlení svého týmu.

Předsezónní testování začíná v Barceloně 23. - 25. února, druhý předsezónní test je v plánu od 10. - 12. března. Závodní sezona odstartuje 20. března Velkou cenu Bahrajnu, týmy se o týden později předdstaví znovu, tentokrát v saúdskoarabské Džiddě.


Fotogalerie:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 58 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy