Další změny u Alpine: Klíčovou roli obsadil Pat Fry

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Tým Alpine dále pokračuje v postupné změně své struktury. Francouzi nyní oznámili další novinky.

Ředitelem technického oddělení se nově stává Pat Fry. Do role technického ředitele zároveň povýšil Matt Harman. Jedná se o stejný princip, který využívá mistrovský Mercedes. Fry bude mít na starosti plánování dlouhodobějších strategických cílů a Harman dění přímo na okruhu.

Fry je momentálně jedním z nejzkušenějších inženýrů ve Formuli 1. Dlouhé roky působil u McLarenu, objevil se také ve Ferrari a Manoru. Pro Alpine by měl být britský odborník stěžejní osobností. Vedení automobilky se rozhodlo dát mu na bedra tu nejvýraznější zátěž. Matt Harman dříve hájil barvy Mercedesu.

Pat a Matt ve vedení našeho technického oddělení výrazně zlepšují jeho pozici. Pat je jedním z nejzkušenějších inženýrů v našem sportu. Matt má obrovský zápal, přičemž jeho komplexnost bude klíčová v tom, abychom z našich vozů dostali maximum," řekl Laurent Rossi.

Jen dodejme, že Alpine nedávno opustili Marcin Budkowski a Alain Prost. Zejména v případě čtyřnásobného mistra světa Prosta šlo přitom o odchod vyhrocený. Francouz se nechal slyšet, že Rossi se samovolně pasoval do role samovládce, který prý nestrpí odpor.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy