Když Hamilton skončí, vezměte Vettela, radí Schumacher Mercedesu

Sebastian Vettel při čtvrteční tiskovce v Bahrajnu | foto: Aston Martin Racing

Ve světě Formule 1 se přetřásá informace, že by Lewis Hamilton mohl pověsit závodnickou přilbu na pomyslný hřebík. Ale kdo by ho v takovém případě nahradil? Ralf Schumacher přichází se svým návrhem.

Schumacherovou variantou není nikdo jiný než Sebastian Vettel. Čtyřnásobný mistr světa sice má smlouvu u Aston Martinu, ale jak už je známo z minulosti, smlouva ve Formuli 1 vlastně představuje jen cár papíru. Pokud by byla vůle na všech zainteresovaných stranách, Vettel by pravděpodobně mohl do Mercedesu přestoupit. Navíc obě stáje si jsou dlouhodobě blízké. I to by mohlo hrát roli.

Šéf Stříbrných šípů Toto Wolff prohlásil, že Hamiltonovo rozhodnutí o tom, zda ve Formuli 1 setrvá nebo ne, bude chtít znát nejpozději v únoru. Rodák z Vídně zároveň doufá v Britovo pokračování. Podle Wolffa je Lewis nejlepším jezdcem současnosti a jeho odchod by byl pro celou Formuli 1 velkou ránou.

Ale je jasné, že pokud dá sedminásobný šampion sportu sbohem, Mercedes bude chtít zkušenou náhradu. Právě takovou by mohl představovat Sebastian Vettel.

Lance Stroll v závodě v Brazílii | foto: Aston Martin

„Seb má zkušenosti i rychlost. Pro Mercedes by proto byl ideální volbou. Navíc se docela dobře vyzná v systémech Mercedesu, protože tohle auto si je s tím Aston Martinu docela podobné. Navíc V Aston Martinu došlo ke změně šéfa. Vettel a Szafnauer přitom byli sehranou dvojkou. Teď by to pro něj nemuselo být tak příznivé," zamýšlí se Schumacher.

Bývalý pilot Williamsu nebo Toyoty nepochybuje o tom, že pokud by se před Vettelem otevřela možnost angažmá u Mercedesu, Seb by ji využil. „V Mercedesu by měl velkou šanci na další vítězství. To je přesně to, co on chce. Určitě by do toho šel," má jasno Ralf Schumacher.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 191 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy