Russell čeká nejtěžší rok kariéry. Co souboj s Hamiltonem?

Geroge Russell s Mercedesem během testu 18" pneumatik Pirelli v Abú Zabí | foto: Pirelli

George Russella čeká doposud největší kariérní posun. Mladý Brit přestupuje z Williamsu do Mercedesu a je si vědom, že v jistém úhlu pohledu už nic nebude jako dřív.

Třiadvacetiletý závodní čelí životní výzvě. Dostává se do týmu, který v poslední dekádě dominuje Formuli 1. I přestože příští rok poznamenají výrazné změny pravidel, dá se čekat, že Stříbrné šípy budou mít opět k dispozici velmi kvalitní vůz. Možná i takový, který dá Russellovi šanci bojovat o mistrovský titul. Je však otázkou, jak si George povede v interním týmovém souboji s Lewisem Hamiltonem.

Tedy za předpokladu, že čerstvě sedmatřicetiletý sedminásobný šampion neukončí kariéru. Russell se každopádně na tuto bitvu těší. „Měřit se s Lewisem je pro mě úžasná šance, jak se posunout dopředu. Může mě to hodně naučit," říká nováček u Mercedesu.

Jeden z největších talentů současné Formule 1 se zároveň těší na zbrusu nové vozy postavené podle naprosto odlišných technických pravidel. „Je vzrušující, když vidím jaké možnosti nová auta všem nabízejí. Bude to velká výzva. Myslím si, že na začátku ročníku mohou mít některé týmy zajímavé vychytávky, ale rozhodovat se bude podle mě jinde."

George Russell v Saúdské Arábii | foto: Williams F1 Team

Konkrétně v oblasti rychlosti vývoje. Tým, který dokáže být nejlepší a nejrychlejší bude na konci sezony úspěšný. Osobně se velmi těším na to až budu s týmem pracovat na neustálém vylepšování našeho vozu."

Russell zároveň čeká, že to pro něj bude nejintenzivnější rok dosavadní kariéry. Zejména kvůli povinnostem mimo okruh, které jsou u Mercedesu enormní. „Myslím, že si na začátku ledna budu muset vzít pořádnou dovolenou, protože pak se nezastavíme. Williams neměl tolik partnerů, u Mercedesu je to něco úplně jiného. Marketingové povinnosti vám zaberou spoustu času. Myslím si, že půjde o nejintenzivnější rok mé kariéry," dodává mladý závodník. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 194 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy