Agresivita? Mám nula trestných bodů, hájí se Verstappen

Max Verstappen - závod v rakouském Štýrsku | foto: Red Bull Content Pool

Mnozí fanoušci, ale i odborníci kritizují Maxe Verstappena za až příliš agresivní styl jízdy. Holanďan s tím však nesouhlasí a na svou obhajobu předkládá statistiku trestných bodů, ve které je na nule.

Verstappen čelil velmi konfrontačnímu přístupu od médií i odborníků zejména po GP Velké Británie, v níž během prvního kola kolidoval s Lewisem Hamiltonem a následně musel odstoupit. Brit poté závod vyhrál, díky čemuž značně zredukoval svou ztrátu v šampionátu. Ba co víc, nyní už se Hamilton v jezdeckém šampionátu vyhřívá na čele, neboť Verstappen prožil další těžký závod na maďarském Hungaroringu. 

Max si každopádně nemyslí, že byl jezdil přehnaně agresivně. „Osobně bych řekl, že jsem tvrdý, ale ne agresivní. Podle mě nezacházím za hranu. Samozřejmě, že když se mě někdo pokusí předjet, snažím se mu to zkomplikovat, snažím se dostat ho do složité pozice, ale nemyslím si, že by na tom bylo něco špatného."

„Podle mě mám dobrý odhad situace. Myslím si, že vím, kam a jak můžu auto poslat. Dlouho jsem nebyl v pozici, kdy bych dostal jiné auto mimo trať. Mám nulu na kontě trestných bodů. Myslím si, že to mluví za všechno," pokračuje.

Určitý cejch však už na sobě třiadvacetiletý závodník má, čehož si je vědom. „Jasně, někteří to můžou vnímat jinak, ale já si myslím, že závodění je mou silnou stránkou. Ne vždycky je to ale ve vašich rukou, například v momentech, kdy do vás vrazí někdo jiný. Nicméně já v posledních letech přestal s agresivním přístupem, teď závodím tvrdě," uzavírá.  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy