Jezdci to přehání, možná musí někdo přijít o život, aby si to uvědomili, říká Stewart

Kontakt Lewise Hamiltona s Maxem Verstappenem | foto: Formula1.com

K nedávným událostem, které se odehrály v Silverstone, se nyní vyjádřil také trojnásobný mistr světa Jackie Stewart, přičemž Skot své nynější následovníky nešetřil.

Někdejší pilot BRM nebo Tyrellu je přesvědčen, že současní piloti Formule 1 jdou za pomyslnou hranu až příliš. Trojnásobný šampion naráží na kolizi Maxe Verstappena a Lewise Hamiltona, která se odehrála v prvním kole GP Velké Británie. Stewart si myslí, že pokud by Verstappen závodil v jeho době, už by byl mrtvý.

Ta nehoda mě hodně znepokojila. Kdyby se to stalo v mojí éře, Max by zemřel, o tom není sporu. Dnes však máme únikové zóny a bariéry, které odvedly skvělou práci. I přesto Max pocítil obrovské přetížení. Podle mě je to jasný důkaz toho, jak moc se ve Formuli 1 během jejího vývoje zlepšila bezpečnost," hlásí Stewart. 

Dnes dvaaosmdesátiletá legenda Formule 1 je přesvědčena, že současná jezdecká generace jde až za limit únosného rizika. Jako příklad Stewart uvádí již zmíněné první kolo v Silverstone. „Oba jezdci tam šli za limit. Myslím, že je to důsledek toho, jak vysoká je dnes bezpečnost a jak nízké tresty za chyby většinou následují. Měli bychom s tím něco udělat, možná se musí stát něco velkého - možná musí někdo přijít o život, abychom si tohle uvědomili," přemítá. 

Závěrem se Stewart vyjádřil k uplynulé GP Maďarska. To byl podle jeho slov vskutku atypický závod. Zároveň však dodává, že vítězství Oconovi a Alpine přeje všemi deseti. „Byla to kvůli událostem na začátku dost netypická Grand Prix, ale Oconovi a Alpine vítězství přeji, čekali na něj velmi dlouho."  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy