Mercedes odkládá test s Grosjeanem

Romain Grosjean se chystá na svou jízdu s Mercedesem F1 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes se rozhodl odložit slíbený test s Romainem Grosjeanem kvůli cestovním omezením. Francouz se měl původně svézt s mistrovským vozem v Paul Ricard.

Šéf Mercedesu Toto Wolff slíbil Grosjeanovi po jeho hrůzostrašné nehodě loni v Bahrajnu, že mu dá šanci se svézt s monopostem W10, aby se mohl s Formulí 1 důstojně rozloučit.

Jako termín byl zvolen 25. - 27. červen, kdy se měla konat Velká cena Francie, ta však byla posunuta o týden dříve. Tento víkend však koliduje se závazky francouzského jezdce v Indycar. Grosjean měl přesto na okruh v Paul Ricard dorazit 29. června, na kdy byl test přesunut.

Jenže kvůli současným cestovním omezením ve Francii nevyjde ani to - pilot by musel po přicestování ze Spojených států do karantény. Mercedes proto včera na sociálních sítích oznámil, že test "kvůli cestovním omezením a požadavkům na karanténu odsouvá."

Německý tým přesto chce svůj slib dodržet: "Jsme odhodlání dát Romainovi jeho šanci v F1 voze Mercedesu a pracujeme na přeplánování testu na pozdější období v létě," pokračuje ve svém prohlášení.

Grosjean, jenž minulý měsíc dosáhl v IndyCar poprvé na pole-position i na pódium prozradil, že s nápadem na uspořádání testu přišel šéf německé stáje, když se zotavoval z popálenin v nemocnici.

"No, celé to vzešlo od Tota. Víte, když jsem byl na nemocničním lůžku v Bahrajnu, někdo mi pomáhal otevřít věci na mém mobilu, protože jsem nemohl využít prsty. A pak mi kamarádi řekli: 'Ó, Toto říká, že bys mohl s Mercedesem testovat, pokud se nezvládneš vrátit v Abú Zabí.' A já jsem si řekl: 'Ó, to je skvělé,'" popisuje Grosjean.

"Samozřejmě, že se mi to tehdy zamlouvalo. Ale chtěl jsem se v Abú Zabí vrátit až do dne, kdy bylo zřejmé, že to nepůjde. Pak jsem odjel domů, trochu jsem se zotavil a Mercedes mi zatelefonoval. Je to neuvěřitelná šance... svezu se s mistrovským vozem z roku 2019, který není příliš vzdálen od toho z roku 2020, jež je zřejmě tím nejrychlejším F1 vozem, který byl kdy postaven," těší se pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy