Nahradí Wolffa? Rosberg se vyjadřuje k možnosti vést tým F1

Nico Rosberg v objetí se svým šéfem Totem Wolffem | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg pověsil helmu i závodní overal na hřebík po konci sezony 2016, kdy získal mistrovský titul. Nyní šéfuje svému týmu v nově vzniklé kategorii Extreme E, ale vést tým Formule 1 Rosbergovou ambicí není.

Nico Rosberg ukončil aktivní kariéru poté, co získal v roce 2016 mistrovský titul. Hlavní odůvodnění? Němec se prý cítil vyčerpaný a už nechtěl podstupovat v podstatě každodenní stres pilota Formule 1. Přednost dostala rodina.

Rosberg zároveň působí na pozici televizního spolukomentátora a analytika. K tomu je šéfem svého týmu v nové kategorii elektrických závodů Extreme E. Logicky se tak nabízí otázka, jestli by Nico nechtěl povýšit na pozici šéfa týmu Formule 1. Vždyť už za dob své aktivní kariéry si vybudoval pověst pečlivého pilota, který se dokáže soustředit na nejmenší detaily. Právě tyto vlastnosti by se mu v roli šéfa týmu hodily dvojnásob.

Nico Rosberg v Abú Zabí | foto: Mercedes AMG F1 Team

Zvlášť když Toto Wolff hledá svého nástupce do vedení Mercedesu. Sám Rosberg ale o takové možnosti nepřemýšlí. Podle svých slov jde o práci na plný úvazek, které by musel obětovat naprosto všechno. A to nechce.

Nebylo by to pro mě. Když se podívám na to, jak tvrdě a intenzivně Toto pracuje, neláká mě to. Je to práce na plný úvazek, musíte tomu obětovat všechno. Každý den. V roce 2016 jsem skončil kvůli tomu, že už jsem něco takového nechtěl coby pilot podstupovat. Zažil jsem si to a opravdu jsem byl unavený."

Elektrický směr, kterým se vydalo Extreme E si Rosberg pochvaluje. „Je to skvělé, myslím, že je to cesta, kterou se vydala i Formule 1, což je dobře. Je důležité mít trvale udržitelný motorsport," uzavírá Nico Rosberg. 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy