McLaren oznámil prodloužení kontraktu s Norrisem

Lando Norris zůstane u McLarenu ještě pár sezón | foto: McLaren

V předvečer tréninkových jízd na GP Monaka oznámil McLaren, že jeho jezdecká sestava se v nejbližších letech nezmění. Oranžový monopost budou i nadále pilotovat Lando Norris a Daniel Ricciardo.

Je jasno. McLaren dnes oficiálně potvrdil, že vedle Daniela Ricciarda bude i v dalších sezonách závodit Lando Norris. Mladý Brit podepsal ve Wokingu dlouhodobý kontrakt, přičemž přesná délka jeho trvání nebyla specifikována. Je však jasné, že si britský tým zachová jezdeckou stabilitu. Norris hájil jeho barvy už v juniorských sériích a svůj debut ve Formuli 1 zažil v ročníku 2019. Od té doby má na svém kontě dvě pódia. 

„Cítím se být součástí rodiny McLaren. Nedovedu si představit, že bych byl teď někde jinde. McLaren mě podporoval už v juniorských formulových sériích, díky této podpoře jsem se mohl hodně zlepšit," říká. 

„Můj cíl je jasný - chci s McLarenem získat titul mistra světa. Od roku 2019 jsme ušli obrovský kus cesty a neustále se zlepšujeme. I proto věřím, že jsem na tom správném místě," dodává.

Spokojeností hýří také šéf týmu Andreas Seidl. „Prodloužení kontraktu s Landem bylo pro nás prioritou. Už od své nováčkovské sezony se ukazuje jakožto velmi talentovaný pilot, který je na trati pro ostatní zdatným soupeřem. V Landovi a Danielovi máme nesmírně talentovanou jezdeckou sestavu, která je dobrým signálem s ohledem na další budoucnost týmu od  sezony 2022." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy