"Nejlepší předsezónní test v historii," pochvaluje si Marko. Favoritem je podle něj ale někdo jiný

Sergio Pérez s novým Red Bullem RB16B | foto: Red Bull Content Pool

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko se rozplývá nad obdobím, které před sezónou 2021 prožívá jeho tým. Proč se ale i přes vydařené testování v Bahrajnu za favority na titul nepovažují?

Závodní piloti Max Verstappen a Sergio Pérez během tří dnů v Bahrajnu předváděli velmi dobrou rychlost, bezproblémová byla rovněž spolehlivost jejich balíku, což kontrastovalo se situací u Mercedesu, který se trápil a úřadující šampion předvedl až pátý nejrychlejší čas s vteřinovým odstupem.

Helmuta Marka tento vývoj pochopitelně povzbudil, Mercedes však rozhodně neodepisuje: "Rozhodně šlo o ten nejlepší test v historii Red Bullu. Všechno fungovalo od počátku správně. Víme však, že Mercedes je favoritem. A předpokládám, že jezdili s mnohem větším množstvím paliva než my."

"To, že neklesli na takovou úroveň množství paliva, jako ostatní, jen ukazuje, jak moc si věří. Proto předpokládáme, že toho hodně schovávají v rukávu. Mercedes je favoritem a my jsme jejich hlavním soupeřem. Takto vnímám situaci já," pokračuje odborný poradce Red Bullu.

Poté následuje střed pole, který by podle něj mohl být vyrovnanější: "Za námi to bude bitva. Myslím si, že McLaren trochu vynikne, nebude však na úrovni Mercedesu ani na té naší. Střed pole je rozhodně blíže."

Red Bull chtěl po loňských problémech s aerodynamickými anomáliemi přijít s předvídatelnějším vozem, s nímž by jeho piloti tolik nemuseli bojovat. A to se podle Marka také povedlo: "Ve srovnání s Mercedesem se naše auto zdá být klidnější."

"Samozřejmě, že to je potom pro jezdce snazší. Je předvídatelnější a snáze se s ním pracuje na limitu. To bylo ale také cílem. Nechtěli jsme postavit pomalejší auto, aby se lépe řídilo. Chtěli jsme rychlé auto, které je předvídatelné. A domnívám se, že jsme toho dosáhli," říká 77letý rodák ze Štýrského Hradce.

Hodně spokojený byl i s novou posilou - s Pérezem, jenž během testování předvedl, že přechod na jinou techniku dobře zvládl. Pro Maxe bude podle Marka obzvlášť o nedělích dobrým soupeřem: "S jeho rutinou a zkušeností už očekáváme, že bude Verstappenovi velmi blízko - alespoň v závodech."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 71 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy