Schumacher je po testech spokojený. Co ho překvapilo?

Mick Schumacher - první předsezonní testy v Bahrajnu | foto: Haas F1 Team

Mick Schumacher je s průběhem předsezónních testů spokojený. Přiznává však, že si ve Formuli 1 musí zvyknout na jízdu za jiným monopostem.

Mick Schumacher má za sebou první oficiální test coby pilot Formule 1. V Bahrajnu odjel solidní porci kilometrů, která by mu měla v aklimatizaci na královnu motorsportu výrazně pomoci. 

Haas sice nevypadá příliš silně - v prozatímních prognózách je americká stáj pasována na samotný chvost pole, ale její mladá jezdecká dvojice se bude chtít tak či tak předvést v nejlepším možném světle.  Nikita Mazepin na sebe upoutal zejména incidentem, kdy zkoušel jízdu za jiným monopostem, aby otestoval ztrátu přítlaku v závěsu za soupeřem. Jeho pokus málem skončil kolizí mezi ním a Antoniem Giovinazzim. 

Mick Schumacher - první předsezonní testy v Bahrajnu | foto: Haas F1 Team

Skutečnost, že jízda v závěsu je ve Formuli 1 charakteristická potvrzuje také Mick Schumacher. „Musíte si na to zvyknout. Brzdíte třeba jen o deset metrů později než je potřeba a stejně si poškodíte pneumatiky, protože probrzdíte. Vypozoroval jsem, že je rozdíl v tom, které auto následujete. Když jsem jel za Mercedesem bylo to snazší, než když jsem jel za Williamsem."

Právě s Williamsem bude zřejmě Schumacher junior soupeřit. Dá se totiž očekávat, že tyto dvě stáje budou společně na chvostu výsledkové listiny. Z toho si ale mladý Němec nic nedělá a do budoucnosti hledí s optimismem.

Vyzkoušeli jsme si jízdu v různých podmínkách, jízdu s větším i menším množstvím paliva. Myslím, že na začátek sezony jsme dobře připraveni. Je to výzva, na kterou se těším," hlásí Mick Schumacher.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy