Pátý pilot s koronavirem. Zprávu potvrdila hvězda Ferrari

Charles Leclerc v závodě v Abú Zabí | foto: Scuderia Ferrari

Charles Leclerc má koronavirus. Tuto zprávu dnes potvrdil sám monacký pilot s tím, že v jeho případě jde o mírný průběh. Pilot Ferrari je tak pátým pozitivně testovaným jezdcem ve startovním poli Formule 1.

Bylo nás pět, tak přesně tenhle název známého českého seriálu se dá momentálně parafrázovat na počet jezdců Formule 1, u kterých byla potvrzena nákaza nemocí covid -19. Tím posledním je pilot Ferrari Charles Leclerc, ten se nakazil při dovolené v Dubaji. Průběh nemoci je u něj mírný, jak informoval sám Monačan.

Podstupuji pravidelné testování přesně podle pokynů. Bohužel jsem se dozvěděl, že jsem byl v kontaktu s nakaženou osobou, okamžitě jsem se izoloval, přičemž následný test ukázal. že jsem pozitivní. Cítím se v pohodě, mám mírné příznaky. Izoloval jsem se ve svém monackém domě. Přesně podle pokynů místních zdravotnických orgánů," říká Leclerc.

Před Leclercem si nákazou prošli Sergio Pérez, Lance Stroll, Lewis Hamilton a naposledy Lando Norris. V případě posledních dvou jmenovaných může jít paradoxně o jakousi „výhru". Dá se totiž předpokládat, že si jejich tělo vytvoří protilátky, díky čemuž by měli být Norris s Leclercem minimálně v první části sezony chráněni před hrozbou nuceného vynechání závodu z důvodu opětovného nakažení. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy