Jsem rád, že se soupeři našeho testu bojí, směje se Alonso

Fernando Alonso v Sáchiru | foto: Renault Sport F1

Fernando Alonso se zúčastní posezónních testů pro mladé piloty v Abú Zabí, což se ale nelíbí ostatním týmům. Z jejich reakcí si ale Španěl velkou hlavu nedělá.

Příští sezona Formule 1 bude ve znamení jednoho velkého návratu. Po pauze trvající dva roky se totiž do kolotoče královny motorsportu vrátí dvojnásobný mistr světa z let 2005 a 2006 Fernando Alonso. Stane se tak s týmem, v jehož barvách získal velezkušený Španěl své největší úspěchy - Renaultem. 

Rodák z Ovieda se za volantem Renaultu poprvé objeví v posezónních testech, které se uskuteční v dějišti posledního závodu letošního ročníku - Abú Zabí. Půjde přitom o testy, které byly původně vyhrazeny mladým jezdcům, jenže po intervenci Renauktu FIA tato pravidla upravila, což dalo příležitost k účasti v nich i Alonsovi. To se ale nelíbí soupeřům.

Nad jejich reakcemi se ale Španěl baví. „Rád vidím, že  se soupeři našeho testu obávají. Jen se dostanu de tempa, nebudu nic vyvíjet," usmívá se Alonso, který příští rok utvoří jezdecký tandem s Estebanem Oconem.

Myslím, že totéž se týká jezdců jako jsou Kubica a Buemi  jen se o nich moc nemluví. Víte... Po dvou letech absence potřebuji každý kilometr, proto doufám, že náš test proběhne v pořádku a bez technických potíží," přeje si. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy