Sainz blokoval Péreze. Na startu klesne o tři místa Penalizován i Norris AKTUALIZOVÁNO

Carlos Sainz při závodě v Imole | foto: McLaren

Carlos Sainz byl sportovními komisaři dodatečně potrestán za blokování Sergia Péreze. Španěl ve službách McLarenu dostal penalizaci ve formě poklesu o tři místa na startu zítřejšího závodu. Odstartuje tak jako šestnáctý. Penalizován byl i Lando Norris, který na startu klesne o pět míst.

Prvním penalizovaným jezdcem je po turecké kvalifikaci pilot McLarenu Carlos Sainz. Ten si v důsledku svého prohřešku a následného trestu pohorší na startu zítřejšího závodu o tři místa

Carlos Sainz vyjížděj z boxů, když Sergio Pérez projížděl první zatáčkou. Sergio Pérez se na Carlose Sainze dotáhnul ve druhé a třetí zatáčce, přičemž byl Carlosem Sainzem zablokovaný v několika dalších zatáčkách," hlásí komisaři.

Jezdec McLarenu k tomu navíc přijde o jeden trestný bod. U komisařů byl rovněž vítěz kvalifikace Lance Stroll, tomu ale první místo na startu zítřejšího závodu zůstává. 

Penalizaci se nevyhnul ani Lando Norris. Pilot McLarenu byl za incident s Nicholasem Latifim potrestán odsunem o pět mít na startu zítřejšího závodu. Mladého Brita navíc tento prohřešek stojí hned tři trestné body. Jezdci McLarenu budou startovat z patnácté a šestnácté pozice. 

 
 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy