Rally Mexico: Loeb vyhrál, Prokop má dva body

Marek Šteigr, 2. března 2008, 21:41 Google+

CÍL SOUTĚŽE: Dnes na jezdce v Mexiku čekala čtveřice rychlostních zkoušek. Tři klasické a závěrečná speciálka. První trojka si dnes jen hlídala své pozice. Bojovalo se hlavně o čtvrtou příčku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally México (MEX)

Rally México (MEX) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

První dnešní test sice vyhrál Latvala, ale jeho útok na druhou, nebo dokonce třetí příčku se nedal očekávat. Na druhého Atkinson ztrácel minutu a na vedoucího Loeba dvě. Během první zkoušky se pořadí neměnilo v čele závodu vůbec.

Osmnáctý test v pořadí Mexické rally byl zrušen. Pořadatelé se tak rozhodli z důvodu obrovského množství fanoušků u trati i na ní. Na jezdce tak čekal už jen poslední klasický test a závěrečná speciálka. Pořadí na čele se měnilo jen na čtvrté příčce, když před Henninga Solberga se dostal Mikko Hirvonen. Jinak se na čele nic nedělo a jezdci se popravdě řečeno už nikam nehnali.

Závěrečná speciálka se jela oproti předešlým průjezdům na dvě kola. Jejím vítězem se stal Dani Sordo s Citröenem. Druhým časem se s Mexickým publikem rozloučil Chris Atkinson. Ten si zároveň v Mexiku zajistil druhou příčkou jeden ze svých nejlepších výsledků v kariéře.

Pojďme ale postupně. Vítězem se stal Seb Loeb. Ten sice v pátek nezačal nejrychleji a sám přiznával že na Latvalu neměl, ale je to pan jezdec a ví kdy jet hlavou. Loeb si počkal do soboty na problémy soupeřů a dostal se do čela. Navíc si vybudoval minutový náskok. Ten už dneska nepustil a zaslouženě vyhrál. V Mexiku již potřetí. Druhý dojel již zmiňovaný Atkinson a po delší době tak tým Subaru měl svého zástupce na stupních vítězů. Třetí do cíle dorazil Jarri-Matti Latvala. Ten může být spokojený s výkonem, ale i zklamaný. Po pátku vcelku suverénně vedl a nebýt technické závady jeho Focusu WRC, troufám si tvrdit, že by vyhrál.

Čtvrtá příčka v cíli patří Hirvonenovi – ten naopak dojel trochu za očekáváním. Pátý skončil Henning Solberg. Šestý mladý Wilson a sedmý Villagra. V první sedmičce konečného pořadí pět Fordů Focus WRC. Z Mistrovství světa se nám pomalu stává Focus Cup.

Osmý nakonec dojel domácí Ricardo Trivino s obstarožním, ale stále krásným Peugeotem 206 WRC. To byl taky poslední jezdec s vozem WRC. Pokud tedy nebudeme počítat Rautenbacha, Sorda a Pettera Solberg. Ti všichni měli velké problémy v průběhu soutěže.

Mezi jezdci JWRC vyhrál mladý Francouz Sebastian Ogier. 6e by další pekelně rychlý Seb z Francie? Druhý mezi juniory skončil Mölder a třetí Kosciuszko. Náš Martin Prokop měl v Mexiku mnoho problémů a i pár výletů mimo trať a dojel až na sedmém místě v JWRC. Jeho útok na vítězství v celém seriálu tak nezačal zrovna růžově. Věřme však že první neúspěch naší posádku i tým ještě více posílí.

Tolik tedy stručný přehled výsledků třetí etapy. Celkový pohled na Corona Rally Mexico najdete na našich stránkách během zítřka.

Vytisknout

Diskuze: Rally Mexico: Loeb vyhrál, Prokop má dva body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally México (MEX)

Rally Mexico: Nejrychlejší už je opět Loeb

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud