FIA brzy oznámí jméno třináctého týmu

gp maďarska

gp maďarska | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Rozhodnutí, kdo z nováčků se stane 13. týmem příštího ročníku Formule 1, je na spadnutí. FIA jej již brzy oznámí.

Mezi uchazeče o volné místo patří Stefan GP, Jacques Villeneuve s Durangem a Epsilon Euskadi - ačkoliv tento španělský tým závodící v Le Mans by se pro zvýšení svých šancí raději pokusil o spojení s HRT.

Za favorita je pokládán Villeneuvův tým. Mistr světa z roku 1997 o svých šancích však mlčí: "Prezentovali jsme náš tým výběrové komisi, nenásledovala žádná okamžitá reakce, ale všichni se zdáli být spokojeni," cituje Villeneuva La Presse Canadienne. "Nevíme, jestli se k podobné prezentaci dostaly i ostatní skupiny. Co vím je, že jsme ji zvládli dobře. Je to hop nebo trop: buď to vyjde a bude to skvělé, nebo řeknou 'Ne' a všechno můžeme zahodit. Rozhodnutí by mělo padnout na konci měsíce."

villeneuve

Ačkoliv je rozhodnutí FIA na spadnutí, Villeneuve se v současnosti připravuje na závod série NASCAR v Montrealu a doufá, že výsledek nepadne ještě tento víkend: "Doufám, že nevydají oznámení tento závodní víkend. Nerad bych jej strávil rozhovory o Formuli 1. Bude-li ovšem výsledek pozitivní, vložím veškeré své úsilí v budování tohoto týmu."

Villeneuve se může mimo jiné těšit také z podpory bývalého šéfa McLarenu Rona Dennise. "Všichni ve světě Formule 1 doufají, že to vyjde," prohlásil Dennis pro kanadský Rue Frontenac. "Vždy je to dobré, když se bývalý šampion Formule 1 udrží v tomto sportu. Vstup do tohoto odvětví pro něj ovšem nebude jednoduchý. Vše bude záležet na jeho finančních možnostech."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu