Button s Hamiltonem za McLaren aneb hvězdné duo potvrzeno

McLaren dnes oficiálně potvrdil uzavření víceletého kontraktu s úřadujícím mistrem světa Jensonem Buttonem, který tak nahradí Heikiho Kovalainena a stane po boku Lewise Hamiltona.

Button se nebyl schopen se stájí BrawnGP dohodnout poté, co mu letos pomohl k zisku Poháru konstruktérů a sám poprvé získal jezdecký titul. Proto od příštího roku spojí své síly s předchozím mistrem světa Lewisem Hamiltonem, čímž definitivně daroval rok prázdnin Kimimu Raikkonenovi, který nebyl ochoten s nikým jiným jednat (je ale otázkou zda se dá styl: "splňte co říkám, jinak nic nebude," považovat za jednání).

Button zahájil svou kariéru ve Formuli 1 v roce 2000 ve stáji Williams předtím, než přestoupil do Benettonu (Renaultu). V roce 2003 nastupoval za BAR (British American Racing) a v týmu se základnou v Brackley (ať už to byla později Honda či BrawnGP) setrval až doposud. První sezóna s McLarenem bude v F1 jeho celkově již jedenáctou.

Oficiální tiskové prohlášení McLarenu k Buttonově přestupu včetně vyjádření Martina Whitmarshe a obou pilotů je k dispozici: zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu