Bude Red Bull v Barceloně opět minimálně o sekundu rychlejší?

Red Bull RB7

Red Bull RB7 | foto: Red Bull Racing

Red Bull minulý rok v Barceloně všechny překvapil, když byl poprvé o sekundu rychlejší než zbytek jeho soupeřů. V letošní sezóně byl v předchozích závodech na stejných místech rychlejší než loni. Dokáže se podle Fernanda Alonsa a Marka Webbera o nadcházejícím víkendu někdo Red Bullu přiblížit?

"Je pravdou, že rozdíl se tady minulý rok pohyboval kolem jedné sekundy. Letos to ale v některých závodech bylo ještě více, ale usilovně na tom pracujeme," hodnotí Fernando Alonso.

"Myslím, že všechny týmy, které se snaží dohonit Red Bull, na tom tvrdě pracují. Rozdíl by se měl s každým závodem teoreticky zmenšovat. Pokud to zde bude znovu jedna sekunda, budu zklamaný. Takže se pokusíme jim o tomto víkendu pěkně zatopit," dodává pilot Ferrari.

Jak vývoj náskoku svého týmu vnímá Mark Webber? "Minulý rok byly dvě trati, kde jsme vyčnívali: zde a v Budapešti. Obzvlášť v kvalifikaci bylo auto velmi, velmi silné. Velmi to překvapilo nás i konkurenci. Samozřejmě doufáme, že budeme mít znovu takovou výhodu, ale není to zaručené."

rb
Mark Webber měl v Turecku s Alonsem co dělat, aby ho zdolal

"Auto by zde mělo [letos] určitě podávat dobré výkony. Rozdíl v kvalifikaci [minulý rok] byl docela velký, závodění s Lewisem jsem měl zcela pod kontrolou. Byl naším největším soupeřem, pak měl problém s levým předním [kolem]. Seb měl také problém a Fernando dostával sekundu. Závod je však z pohledu rychlosti něčím jiným než kvalifikace.

Všichni nyní hovoří o kvalifikaci, ale to je obecným trendem, že jsme silní v kvalifikacích a stále ještě dostatečně silní i v závodech. Nebyli jsme v posledních letech v závodech neúspěšní, takže ano, doufám, že stále budeme mít velký náskok. Uvidíme, jak to dopadne," říká Webber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu