Alonso o nových dílech: Žádná revoluce, na zlepšení ale máme ještě dost času

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Pirelli

Fernando Alonso si od novinek, kterých přivezlo Ferrari do Turecka celkem dost, moc neslibuje. Věří však, že se tým bude pomalu zlepšovat.

Věří, že nové díly budou fungovat, ale velký výkonnostní skok s nimi Scuderia nezaznamená: "Vylepší auto, máme tady několik nových dílů a novinky budeme mít i v příštích závodech. Vůči tomu, co jsme měli v Číně, představují zlepšení, to ale činí jen pár desetin. Nejedná se o revoluci a během jednoho závodu auto najednou nezmění k lepšímu.

Očekávám pomalou reakci [týmu], krok za krokem ve snaze snížit ztrátu. Jsme spokojeni s naší prací na zlepšování vozu v uplynulých třech týdnech, zároveň si však myslíme, že se ostatní týmy během té doby také zlepšili. Asi to neuvidíme zítra, ale jestli se nám trochu podaří zmenšit ztrátu, bude to pro nás všechny obrovskou motivací, když budeme o něco blíže," říká Alonso pro Autosport.

ferrari

Na zlepšení má podle něj jeho tým překvapivě ještě dost času, přičemž vyzdvihuje druhou polovinu loňského roku: "Minulý rok jsme na začátku ztráceli body, ale pak jsme se v poslední části vrátili do hry a velmi těsně jsme bojovali o titul.

Letos ztrácíme body, uvědomujeme si ztrátu na nejlepší soupeře, ale nacházíme se v ranější fázi šampionátu než minulý rok, kdy jsme body začali sbírat po Silverstone, v 11. a 12. závodě. Jsme teprve ve čtvrtém závodě, takže zbývá spousta času, ale jak říkáte - ztrácíme body a budeme na to muset co nejdříve zareagovat," dodává pilot Ferrari.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu