Whiting: Zákaz radiokomunikace nepředstavuje žádné nebezpečí

Whiting je přesvědčen o přednostech omezení radiové komunikace

Whiting je přesvědčen o přednostech omezení radiové komunikace | foto: FIA

Zavedené omezení radiové komunikace vyvolalo nemálo dohadů, mezi nimiž se objevily i "zaručené odhady", nakolik bude nové nařízení nebezpečné. Odpovědná osoba je však přesvědčena, že nic takového nehrozí.

Změny v radiové komunikaci jsme již důkladně popsali, přesné znění najdete zde. Informovali jsme také o názorech některých dalších zúčastněných, ať to byly pochybnosti Jensona Buttona nebo názor Christiana Hornera. Závodní ředitel FIA Charlie Whiting však rázně odmítá tvrzení, že by omezení radiové komunikace v roce 2016 mělo přinést nějaká bezpečnostní rizika.

Řídící orgán motorsportu bude důsledně prosazovat, aby byl striktně dodržován článek 27.1 sportovních pravidel, v němž se praví, že "pilot musí řídit svůj vůz sám bez cizí pomoci." Mercedes měl v Austrálii problémy s teplotou brzd a opotřebením pneumatik, takže Rosberg málem přišel o cenné vítězství. Toto Wolff poté prohlásil, že nedostatek radiové komunikace "určitě povede k situacím, které jsou zcela mimo kontrolu inženýrů".

Whiting má však na věc zcela jiný názor. "Mohou všechno zobrazit. Údaje z hlediska bezpečnostních rizik se mohou objevit na palubní desce, takže je třeba se pouze přesvědčit, že ukazují správné věci. Je to otázkou propojení mezi pilotem a týmem bez využití rádia, aniž by bylo řečeno, jaké nastavení se má použít. Budou se s tím muset vyrovnat."

img-responsive

Nico Rosberg si nový trend v radiové komunikaci pochvaluje | foto: Daimler AG

Pořád ale panuje otázka, zda se tak radikální omezení vyplatí. Whiting věří, že nová pravidla pozitivně ovlinila průběh prvního závodu v Melbourne. "Osobně si myslím, že jsme trefili dobrou rovnováhu. V době přerušení závodu také bylo nemálo problémů, které musely týmy s piloty řešit. Například přepočty ohledně množství pohonných hmot, týmy musely sdělit pilotům, co mají dělat, což by normálně udělal tým, ale všechno byla pouze otázka konzultace, takže to nakonec dopadlo dobře."

Jedním z obhájců omezení radiové komunikace je i Nico Rosberg: "Představuje to pro nás v závodě větší odpovědnost, ale je to dobrá výzva, i když poněkud tvrdší oříšek. Nejdůležitější ale je, že fanoušci toto řešení považují za správný směr. Oni po omezení volali, vždyť říkali, že poslouchat všechny ty instrukce v rádiu bylo už otravné. Takže je skvělé, že jsme jim vyšli vstříc."

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu