Není nad upřímnost

Theissen, Mario

Theissen, Mario | foto: BMW Motorsport

Mario Theissen kritizuje Williams za špatně odvedenou práci. Proto BMW hledalo jinou cestu.

BMW spolupracuje se stájí Franka Williamse od roku 2000. Williams se za tuto dobu postupně vrátil do boje o tituly. Získat se však nepodařilo ani jeden a i přes úspěšná období a osm vítězství v grand prix automobilka BMW nikdy úplně spokojena nebyla a od začátku letošního roku vrcholila roztržka mezi oběma partnery. Nakonec BMW koupilo stáj Sauber, které se bude od příštího roku věnovat místo Williamsu.

"V posledních pěti letech jsme Williams tlačili, jak to jen šlo. Ale vždy jsme cítili, že nezískáváme maximum možné," uvedl Mario Theissen, sportovní ředitel BMW, pro BBC. "Proto jsme hledali nové možnosti a uvažovali o vytvoření vlastního týmu. Potřebujeme mít plnou kontrolu nad všemi faktory."

Letos je Williams snad v největší krizi za dobu spolupráce s BMW. Theissen odmítá, že by BMW na Williams zanevřelo už letos: "Pořád je před námi třetina sezóny a Sir Frank Williams i já se snažíme smazat ztrátu na přední týmy. Úspěch je nejlepším způsobem, jak se rozloučit. Chceme naše partnerství ukončit stylově."

Foto: BMW Motorsport

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu