McLaren vyhrál, ale žádné nadšení

Montoya, Juan Pablo

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Technika dnes nevydržela Montoyovi. Raikkonen na nejvyšším stupínku neotevřel šampaňské, tým drží smutek za kuchaře.

Kimi Raikkonen získal svoje šesté vítězství, čtvrté v této sezóně a páté letošní pro McLaren. Juan Pablo Montoya měl díky lepší situaci před startem závod rozjetý ještě lépe, ale musel ze závodu odstoupit kvůli zlomené poloose, stejný problém, na jaký Raikkonen doplatil v Imole. Kimi Raikkonen stáhl Fernanda Alonsa na 26 bodů, ale šest závodů před koncem sezóny je to i tak příliš mnoho. Renault už v poháru konstruktérů velký náskok nemá.

Kimi Raikkonen (1.)
Je to skvělý výsledek pro celý tým, který v posledních týdnech pracuje opravdu velmi pilně a nepřetržitě. V první části závodu jsem se zdržel za Michaelem, nebylo možné ho předjet. Ale tým změnil moji strategii a díky tomu jsem se mohl snadno dostat před něj. Auto bylo výborné po celý závod a pneumatiky pracovaly perfektně až do posledního kola. Je to velká škoda, že Juan Pablo odstoupil. Stoprocentně bychom měli double.

Juan Pablo Montoya (nedokončil)
Myslím, že to byla zlomená hnací hřídel. Je to jedna z těch věcí, které nevydrží, když jedete naplno. Jinak všechno pracovalo přesně tak, jak mělo. Závod se mi dařil podle plánu. Věděl jsem, že Kimi pojede na tři zastávky, takže mě jeho rychlost neděsila. Cítil jsem, že mohu vyhrát. Tým mohl mít double, byl by to výborný výsledek.

Foto: West McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu