Jejich auto prostě vyčnívá. Šéfinženýr McLarenu chválí nový monopost Mercedesu

Prodromou, Peter

Prodromou, Peter | foto: McLaren

Šéfinženýr McLarenu Peter Prodromou je překvapen křidélkem ve tvaru písmene T, které poprvé ukázal při prezentaci nového vozu Mercedes. Podobnou vychytávku má na svém voze i nové Ferrari. Ale Právě W08 je autem, které se šéfinženýrovi z Wokingu líbí nejvíce.

Na novém Mercedesu je prý vidět, že do jeho vývoje bylo investováno obrovské množství času. Tento fakt dojde i běžnému lajkovi, nové W08 prostě na první pohled vypadá ladně a na rozdíl od většiny doposud představených mašin, na kterých zle vždy nalézt nějakou chybku na kráse - ať už se jedná o ne úplně atraktivní nos, či často kritizovanou žraločí ploutev.

"Jednou z oblastí, o které mnoho lidí v rámci nových technických pravidel nepřemýšlelo, je křidélko ve tvaru písmene T. V současné době tuto komponentu analyzujeme," analyzuje situaci šéfinženýr z  Wokingu.

"Mercedes je tedy tím autem, které mě zatím nejvíce zaujalo. Je vidět, že Stříbrné šípy investovaly spoustu času do vývoje. Jejich auto prostě vyčnívá. Co se ale týče nějakých převratných změn, tak nikdo neukázal nic zásadního," pochválil Peter Prodromou Mercedes W08.

Prodromou také hovořil o novém MCL32, nad jehož filozofií prý tým strávil spoustu hodin navrhováním. "Hodně času jsme investovali do samotného definování konceptu našeho auta. Na tomto projektu jsme pracovali dobrých 18 měsíců. Většinu času zabralo přemýšlení nad dobrým základem, z kterého náš vůz vychází. V současné chvíli jsme v pozici, kdy jsme dokázali díky novým pravidlům zlepšit svou formu. Teď bude důležité vše správně aplikovat a využít našich poznatků."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu