Zdravotní stav "korunního prince" Formule 1 se pozvolna lepší

Sitrling Moss s Lewisem Hamiltonem

Sitrling Moss s Lewisem Hamiltonem | foto: Mercedes AMG F1 Team

Roky bohužel nejdou zastavit a někdejší velikáni závodní tratě je neúprosně pociťují. Je to i případ velkého mistra volantu, špičkového pilota a gentlemana závodních tratí, který se čtyřikrát stal vicemistrem světa.

V loňském roce, přesněji 17. září, oslavil sir Stirling Crawford Moss již 87. narozeniny. I na svůj věk je stále plný elánu a nenechává si uniknout některé podniky F1. Bohužel 22. prosince byl hospitalizován v Singapuru kvůli vážné infekci dýchacích cest. Jak informoval jeho mluvčí, došlo k určitým komplikacím.

"Zotavení neprobíhalo tak rychle a úspěšně, jak by si pacient přál. Nicméně jeho zdravotní stav se nadále zlepšuje a lékaři jej v současné době považují za stabilní. Sir Stirling je ve velmi dobré náladě a nejvíc lituje skutečnosti, že se nemohl s přáteli zúčastnit vánoční plavby. Personál nemocnice v Singapuru je na špičkové úrovni a odborníci, lékaři, zdravotní sestry, terapeuti a zaměstnanci nemohou být lepší. Lady Mossová uvedla, že si nemohla přát lepší vybavení či kvalifikovanější lékařský tým," uvedl zdroj blízký Mossově rodině. Podle něj Moss se svou ženou hodlá v Singapuru zůstat, dokud se plně nezotaví, pak zváží návrat do Velké Británie.

img-responsive

Moss (uprostřed) ve svých aktivních závodních letech | foto: Daimler AG

Stirling Moss strávil v F1 jedenáct sezón mezi roky 1951-1961, vyhrál 16 Grand Prix a čtyřikrát skončil na stříbrném stupínku celkové klasifikace. Měl ve své kariéře smůlu, že mu byl soupeřem legendární "Maestro" Juan Manuel Fangio. Moss měl nejblíže k titulu po Fangiově odchodu v roce 1958, kdy zaostal za vítězným Mike Hawthornem o jediný bod. Jeho kariéru v F1 ukončila vážná nehoda v nemistrovském závodě Glover Cup v Goodwoodu 1962. I když se po ní pokusil o návrat na trať, jeho někdejší reakce byly kvůli havárii omezeny, proto se rodák z West Kensingtonu rozhodl F1 opustit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu