"Hamilton potřebuje nepřítele!" Wolff ještě nevidí šampionát jako rozhodnutý

Lewis Hamilton potřebuje v klidu vyhodnotit situaci

Lewis Hamilton potřebuje v klidu vyhodnotit situaci | foto: Daimler AG

Čekalo se, že Lewis Hamilton po odpadnutí v Malajsii bude usilovat v Japonsku o eliminaci náskoku svého týmového kolegy a rivala v boji o mistrovský titul. Místo toho však utrpěl další ztrátu, kterou leckdo označuje za rozhodující.

Neboť trojnásobný mistr světa tahal celý závodní víkend v Suzuce za kratší konec. V trénincích a kvalifikaci se mu jen jednou podařilo zajet v přímém klání lepší čas než Rosberg, pohříchu v situaci, kdy to nic neřešilo; start z druhé pozice byl v jeho podání hrůzostrašný, propadl se až do druhé pětice a pracně doháněl ztrátu, aby si nakonec vylámal zuby na Verstappenovi a musel se spokojit s třetím místem.

Rosberg tak má náskok 33 bodů a může si dovolit až do konce sezóny luxus v podobě porážek od Hamiltona, tedy za předpokladu, že Lewis bude vyhrávat a on vždy dojdede druhý. Spoléhat v tomto případě na nějakou poruchu nebo kolizi je značně nepravděpodobné. Nicméně Toto Wolff je přesvědčen, že právě dramatické a pro Hamiltona ne zrovna příznivé události posledních dní ho mohou ještě více motivovat. Ať šlo o jeho odstoupení z GP Malajsie, neúspěch v tréninku v Japonsku nebo jeho kontroverní rozkmotření s médii (více zde).

img-responsive

Podle Wolffa pořád není rozhodnuto | foto: Daimler AG

"Pořád není konec, ještě zbývají čtyři závodní víkendy. Lewis se určitě sebere. Už jsme podobnou věc viděli - Nico vyhrál sedm závodů v řadě, pak měl vítěznou sérii Lewis, triumfoval šestkrát. Je velmi silný a občas potřebuje nepřítele. Tak to u něj funguje. Když je na něj vyvíjen tlak a má nějaký cíl, je vždy lepší. Nepochybuji o tom, že to bude intenzivní boj, a to až do samého konce," tvrdí Wolff.

Šéf týmu Mercedes se rovněž nedomnívá, že je nutné vést s Hamiltonem nějaké motivační rozhovory nebo rozebírat situaci s ohledem na dva relativně neúspěšné závodní víkendy. Volí variantu nechat ho v klidu situaci strávit a vypořádat se s ní.

"Nebyl by správný přístup mu hned po závodě honem foukat na bolavý prst. Lewis se musí uklidnit a vyhodnotit, k čemu došlo, zaujmout k tomu své stanovisko. Za posledních pár let jsem se několikrát poučil, že o 24 hodin později vypadá věc úplně jinak, než hodinu po závodě. Takže hlavní důraz musíme klást na to, aby se vrátil zase v silné formě. Má teď před Austinem deset dní času, není to tak časově napjaté jako před Japonskem. V Malajsii byl v dominantní roli a my ho nechali na holičkách s motorem, v průběhu týdne byl v relativní pohodě, ale pak přišly ty události na tiskových konferencích, a není podstatné, zda ho to ovlivnilo nebo ne. To není jeho priorita - prostě mu nevyšel start, ale pak zajel skvělý závod, způsob, jakým se dostal do tempa, byl opravdu výjimečný," dodává Wolff.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu