Ricciardo: Verstappen je šílenec - rozebírá detaily, které mi nic neříkají

Max Verstappen se zajímá o veškeré detaily

Max Verstappen se zajímá o veškeré detaily | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo popisuje svého týmového kolegu Maxe Verstappena jako maniaka, který má velmi podrobné znalosti o vozech Formule 1 a zajímá se o veškeré detaily. Jeho příchod k Red Bull Australana přiměl ke zlepšení svých výkonů, i když si myslel, že již dosahuje svého maxima.

Ricciardo v šampionátu nasbíral celkem 133 bodů - o 18 více než Verstappen, ten však až do Velké ceny Ruska závodil za méně konkurenceschopné Toro Rosso. Po překvapivém prohození míst s Daniilem Kvjatem se stal týmovým kolegou Australana, na kterého přístup 18letého holandského jezdce na něj zapůsobil.

"Není to příjemné, když vás poráží někdo mladý. Rozhodně to teď vidím - je mladý, ale pokud jde o závodění, tak je velmi zkušený. Chápu, že závodí celý svůj život, a i když se může stále hodně učit vzhledem ke svému věku, tak má spoustu závodních zkušeností," říká Ricciardo.

"I způsob, jakým se prezentuje na schůzkách s inženýry, kde hovoří o některých detailech vozu, o nichž ani nevím, co znamenají. Myslím, že je tak trochu závodním šílencem!" uvádí pro Autosport pilot Red Bullu na adresu svého mladšího týmového kolegy.

img-responsive

Daniel Ricciardo s Maxem Verstappenem v Baku | foto: Red Bull Content Pool

Připouští, že příchod Verstappena jej donutil ke zlepšení svých výkonů: "Hovoří se o tom, že nyní se dostávám za úroveň, na které jsem byl. S Danim [Kvjatem] jsem vždy cítil, že mám navrch a že dělám maximum, ale pak přišel Max.

Je to těžké, protože jsem si vždy rád myslel, že sám sebe posouvám na hranici svých možností, ale lidské tělo je zajímavé - možná tedy mám ještě na víc. Rozhodně cítím, že jsem od počátku sezóny jezdil dobře, ale možná oba sebe tlačíme dále."

img-responsive

Příchod nového týmového kolegy donutil Daniela Ricciarda ke zlepšení svých výkonů | foto: Red Bull Content Pool

Při zlepšování svých výkonů po změně týmových kolegů čerpá také z jiných oblastí: "Někdy můžete jít do závodu a hodně od něj očekávat, což je vždy špatné. Například si můžete myslet, že do první zatáčky najedete jako první či něco takového, ale to vám nevyjde a jste čtvrtí, a pak už jste v úzkých."

"Na několik kol můžete vypadnout z tempa nebo to zabere tolik času, než si vyčistíte mysl. U každého jezdce to je tak, že když zablokujete brzdy v jedné zatáčce, pak na to zřejmě myslíte i v té další. Takové věci tedy vždy můžete zlepšit. Jako u nováčka to možná byla slabina - nedokázat se rychle zbavit té chyby," popisuje Ricciardo.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu