Ricciardo cítí zlepšení. Jak moc věří svému týmu?

Daniel Ricciardo v Baku

Daniel Ricciardo v Baku | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo letos již téměř sahal po vítězství, avšak neúspěšně. Věří však, že je může získat, neboť Red Bull podle něj míří správným směrem.

Daniel Ricciardo, který během své kariéry vyhrál tři závody, si letos štěstí příliš neužil. Cítí, že mu již dvakrát tým pokazil zisk téměř jasného vítězství a to kvůli strategii v Barceloně a chybě v boxech v  Monaku. Bylo to pro něj velmi obtížné sousto ke skousnutí.

Co by rád, aby letošní sezónu přesto považoval za úspěšnou? "Výhru," odpovídá jednoznačně. "Myslím, že ji můžeme do konce sezóny získat," cituje jej Motorsport. Na boj o titul to však podle něj nevypadá. 

"Loni touto dobou to nevypadalo tak pozitivně, to je jasné. Nyní se to otočilo. Víte, nikdo neodchází, takže máme opravdu dobrý tým aerodynamiků a inženýrů, takže to je pozitivní." Důležité prý je, že se nedívají jinde, to podle něj ukazuje, že stále věří. Navíc Adrian Newey je prý stále zapojen. "Začínají být vidět výsledky a myslím, že příští rok to bude opravdu zajímavé," dodal Australan.

Přiznal, že loni či předloni to nevypadalo s budoucností příliš pozitivně. Red Bull to však prý dokázal otočit a ačkoliv to letos podle jeho slov bylo jako na houpačce, vůz je obecně lepší a také lépe pochopili motor. "To je vše, co si můžete přát - pokud cítíte zlepšování, víte, že míříte správným směrem," okomentoval situaci.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu