Verstappen odstartuje z boxů, Kvjat vyšetřován

Max Verstappen při tréninku v Monaku

Max Verstappen při tréninku v Monaku | foto: Red Bull Content Pool

Dnešní kvalifikace byla bohatá na incidenty, navíc Kvjatovo auto bylo na technické kontrole po kvalifikaci v rozporu s pravidly.

Max Verstappen kolidoval v dnešní kvalifikací se zdí. Poškodil si celou příď vozu a možná i nějaké komponenty v té zadní. Red Bull se rozhodl, že Verstappenovi vymění celé šasi, což bude znamenat start z boxové uličky. Z části se jedná o bezpečnostní důvody, protože Red Bull nemůže za jednu noc kompletně prověřit, zdali je šasi v pořádku. Na druhou stranu mohou měnit na Verstappenově autě nastavení. V případě deště by mohl mít výhodu.

Magnussen se prohřešil tím, že na trať vjel v momentě, kdy na "semaforu" na konci boxové uličky svítilo červené světlo. Komisaři však rozhodli, že Dán nebude potrestán, jelikož se červené světlo rozsvítilo v momentu, kdy od něj byl Magnussen vzdálen 0,55 sekundy. Tým mu hlásil do vysílačky, ať nejezdí, ale to už byl na trati. Komisaři přihlédli k tomu, že neměl moc času, aby si světla všiml a zastavil.

Na technické prohlídce po skončení kvalifikace byl vůz Kvjata neshledán v souladu s pravidlem 3.17.5 technických regulí, které upravuje ohebnost přední části podlahy. Nicméně podlaha na voze Kvjata se pod tíhou 4.000 newtonů prohla o 5 mm více. Kvjat podle svých slov najel na obrubník, takže podlaha schytala velkou ránu, což ji mohlo uvolnit. Nyní je na rozhodnutí komisařů, zdali se bude Kvjat trestat. O vývoji situace budeme informovat.

Aktualizace: Kvjat nedostal žádný trest, jelikož Toro Rosso komisařům dokázalo, že k uvolnění podlahy došlo kvůli poškození auta při druhé části kvalifikace. Bude tedy startovat z 8. místa.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu