Magnussen chce nový motor Renaultu už v Monaku, lepší ovladatelnost je znát

Kevin Magnussen při kvalifikaci v Barceloně

Kevin Magnussen při kvalifikaci v Barceloně | foto: Renault Sport F1

Kevin Magnussen by rád využil nový motor Renault již při nadcházejícím závodě v Monaku. Označuje jej za krok vpřed a to co se výkonu i ovladatelnosti týče.

Renault během testů v Barceloně zkouší novou pohonnou jednotku a sklízí od všech závodníků, kteří s ní jezdili, chválu. Ačkoliv zatím není jasné, zda ji dokážou připravit již pro nadcházející závod, Magnussen by byl velmi rád.

"Nevím, jestli ji v Monaku dostaneme nebo ne, ale rozhodně bych ji tam rád viděl. Já o tom však nerozhoduji. Opravdu se s ním dobře jezdí, lépe než s tím starým a je i výkonnější. Ale ze závodnického pohledu je rychlost na rovinkách těžko rozeznatelná - jestli jedete 330 km/hod či 333 km/hod," popisuje.

"Ale inženýři budou mít data, takže nám to později řeknou. Hlavní však je, že je dobře ovladatelná a můžeme tak pracovat dál. Je lepší než předchozí verze a to jsme neměli moc času na ní pracovat. Rovnou byl znát rozdíl a snad se zlepšila i výkonnost," uvedl dánský pilot Kevin Magnussen.

Server Motorsport uvádí, že podle dostupných informací má být nová pohonná jednotka o čtyři desetiny sekundy na kolo rychlejší.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu