Horner se obává, že změna pravidel pohonných jednotek nic nevyřeší

Christian Horner se obává, že se do konce dubna nic nezmění

Christian Horner se obává, že se do konce dubna nic nezmění | foto: Red Bull Content Pool

Výrobci motorů už několik měsíců pracují na změně pravidel, která by pro koncové zákazníky znamenala menší náklady a snížení velkých rozdílů ve výkonnosti mezi jednotlivými agregáty.

Šéf týmu Red Bull se však domnívá, že přes veškerou snahu při přepracovávání pravidel nebude žádné výrazné změny dosaženo. "Jde o velice složitou záležitost, v podstatě se jedná o čtyři základní kritéria, která musí řídící orgán splnit, aby byla zajištěna stabilita," prohlásil Horner v dějišti Grand Prix Číny.

"Jedná se o následující položky - snížení nákladů na 12 milionů eur, dostupnost dodávek nebo jejich garance, přibližování co se týče výkonu a řešení patřičně hlučných motorů. Jak tak sedíme na poradách, nezdá se mi, že by některá z těchto podmínek byla splněna. Bohužel si myslím, že to tak bude i nadále, což je v těchto případech časté, takže nastane konec měsíce, ničeho se nedosáhne, nic se nezmění. Pravda, ještě jeden míting Strategické skupiny a Komise F1 proběhne koncem dubna, abychom probrali současný stav, ale obávám se, že k žádným změnám nedojde," nastínil nepříjemný scénář Horner.

img-responsive

Toto Wolff je naopak naladěn optimisticky, ale ví, že vyhráno ještě není | foto: Daimler AG

"Není člověk ten, aby se zavděčil všem"

Hornerovu skepsi nesdílí šéf Mercedesu Toto Wolff, který tvrdí, že se pořád pracuje na inovacích, které nakonec potěší všechny, přestože si je vědom faktu, že se všem nedá nejspíš vyhovět.

"Dostali jsme za úkol přijít s řešením, aby žádný tým nezůstal bez motoru. Myslím, že to výrobci pohonných jednotek uznali, takže se pokoušíme danou situaci zajistit. Aspekt snižování cen, důležitý pro většinu týmů, jsme se snažili pokrýt rámcovou smlouvou. Samozřejmě to je velmi obtížné, aby byli všichni spokojení. Christian Horner rozhodně nebude. Ale myslím, že do konce dubna musíme přijít s řešením. Musíme schválit  předpisy a každý musí tvrdě usilovat i o jejich nejmenší částečku," burcuje Wolff.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu