Verstappen: Toro Rosso se starým motorem Ferrari zrychlí o sekundu

Představení loňského vozu

Představení loňského vozu | foto: Scuderia Toro Rosso

Max Verstappen se již vrátil domů z Dubaje, kde trávil dovolenou se svou přítelkyní Mikaelou. Nyní jej čeká intenzivní tréninkový program. Co očekává od nového vozu STR11, který se dočká velké změny v oblasti pohonné jednotky?

"Jsem zpět v Monaku, kde budu trénovat, a příští týden mířím do Rakouska k dalšímu tréninku. Můj osobní trenér Jake dal dohromady celý tréninkový program. Protože stavíme na mé fyzické kondici z minulého roku, je letošní program rozsáhlejší," prozrazuje Max.

Toro Rosso zatím usilovně pracuje v továrně na přípravě nového vozu STR11, který bude mít za zády pohonnou jednotku Ferrari z loňského roku, zatímco loni jezdili s Renaultem. "Věci vypadají dobře. Samozřejmě, že vždy máte za cíl vylepšení auta, ale první příznaky vypadají slibně. Už STR10 bylo velmi dobré v rychlých zatáčkách, takže se těším na to, co přinese letošní auto," popisuje nejmladší pilot F1.

Za největší pokrok považuje výměnu pohonné jednotky: "[Starý] motor Ferrari je zřejmě největším krokem vpřed. Očekávám od něj hodně. Velký zisk v oblasti motor všechno hodně usnadní. Očekávám, že získáme kolem sekundy na kolo díky samotné výkonnosti motoru, což je hodně. Proto si myslím, že můžeme dosáhnout větší pokroky, než naši nejbližší soupeři."

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu